Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  BİR KADININ DRAMI www.boluweb.com | Paylas
27.4.2011 08:27:03
BİR KADININ DRAMI

 Bolu'da, şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşinden boşandıktan sonra geçim derdine düşen 31 yaşındaki astım hastası Nevin S., Düzce'de kaldığı Kadın Sığınma Evinden kapı dışarı edilince Bolu'daki akrabalarının yanına geldi. Kaldığı evde bir kişi tarafından tacize uğradığını iddia eden Nevin S., Bolu Belediyesi ve Ak Parti Bolu İl Teşkilatı'ndan yardım istedi. Çabaları sonuçsuz kalan Nevin S., 3 gündür parklarda kalıyor.

2003 yılında evlenen Nevin S., şiddetli geçimsizlik nedeniyle geçtiğimiz yıl eşinden boşandı. Astım hastası olan Nevin S., 2 ve 6 yaşındaki kız çocuklarına bakamayınca babasına verdi. Bolu'da, bir tekstil fabrikasında işe başlayan Nevin S., hastalanınca işten çıkartıldı. Nevin S., tekrar Düzce'ye dönerek Kadın Sığınma Evine yerleşti. Nevin S., bir süreliğine kaldığı Kadın Sığınma Evinden de ayrılmak zorunda kaldı. Sokakta kalan Nevin S., Bolu'daki akrabalarının yanına sığındı. İddiaya göre Nevin S., kaldığı evdeki bir kişi tarafından taciz edilince evi terk etti. Zor günler geçiren Nevin S., işe girmek için Bolu Belediyesinden yardım istedi. Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan tarafından bir beyaz et fabrikasına yönlendirilen Nevin S., astım hastası olduğu için işe alınmadı. Bolu Belediyesinden kalacak yer isteyen Nevin S., olumsuz yanıt alınca Ak Parti Bolu İl Teşkilatına gitti. İl Başkanı Ömer Sayın ve partililere ulaşamayan Nevin S., üç gündür parklarda yatıyor.

“BAKIMLARINI SAĞLAYAMADIĞIM İÇİN ÇOCUKLARIMI BABALARINA VERDİM”

Zor günler geçirdiğini söyleyen Nevin S., “Astım hastasıyım. Tekstil işi buldum hastalandığım için çalışamadım. Bolu'daki bir akrabamın yanına sığındım. Orada da kaldığım evdeki bir kişi tarafından taciz edilince ayrılmak zorunda kaldım. Bakımlarını sağlayamadığım için 2 çocuğumu babalarına bırakmak zorunda kaldım. Yardım istemek için Ak Parti'ye gittim, yetkili kişi bulamadım. Bundan bir iki hafta önce Belediye Başkanlığı'na gittim, iş istedim. Beni bir piliç fabrikasına gönderdiler. Astım hastası olmam nedeniyle işe kabul edilmedim. Kalacak yer temini etmelerini istedim ama olumsuz yanıtla karşılaştım. Beni kadın sığınma evlerine yerleştirebileceklerini söylediler. Daha önce Düzce'de kadın sığınma evinde kaldım. Oranın belirli barınma süreleri var. İki ay burada barındıktan sonra sürem dolduğu için sığınma evinden çıkarıldım” dedi.

“KİMSEYE YÜK OLMAK İSTEMİYORUM”

Kimseye yük olmadan çalışmak istediğini belirten Nevin S., “Ben çalışıp, bir yuva kurmak ve bu yuvada iki çocuğumla birlikte yaşamak istiyorum. Benim tek amacım çocuklarım yanımda olsunlar. Astım hastası olduğum için soğuk ve tozlu ortamlarda duramıyorum. Hastalığım artıyor. Bir haftadır Bolu'dayım. Bir hafta öncesine kadar Düzce'deydim. Düzce'de uzun süre iş aradım. Akrabalarımın yanında kaldım. Kimseye yük olmak istemiyorum artık. Çünkü yakınlarımda kıt kanaat geçiniyorlar” diye konuştu.

Bu haber 1548 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi