Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  Sonuna kadar Genel Başkanımızın arkasındayız www.boluweb.com | Paylas
6.11.2010 08:41:34
Sonuna kadar Genel Başkanımızın arkasındayız

CHP'de son günlerde yaşanan iki taraflı gerilimin nasıl sonuçlanacağı merak ediliyor. Yaşanan gelişmeleri değerlendiren CHP İl Başkanı Tanju Özcan yaptığı açıklamada, sonuna kadar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun arkasında olduklarını söyledi. Özcan, ayrıca basında yer alan iddialara yanıt verdi.

CHP'de yaşanan gelişmelerin basına yansıyan tarafıyla üzüntü duyduğunu belirten Tanju Özcan, “Bu basın toplantısını düzenlemeden önce il başkanlarımızla, il ilçe yönetim kurulu üyelerimizle, belediye meclisi üyelerimizle, il genel meclisi üyelerimizle bir toplantı yaptık. Bu toplantıda son zamanlarda yaşanan sıkıntıları değerlendirdik. Ve bu noktada CHP il örgütü olarak nasıl hareket etmemiz gerektiği konusunda görüş birliği içerisinde olmaya gayret ettik. Son zamanlarda yaşananlar ve yaşananların kamuoyuna yansıtılış biçimi, bizleri de son derece üzdü. Gerçekten parti içerisinde yaşadığımız bazı sıkıntıların basın tarafından sürekli olarak halkın gündemine getirilmesi gerçekten bizleri üzdü. Biz bu süreci doğum öncesi yaşanan sancılara benzetiyoruz. Ve bu sancılar neticesinde gürbüz bir çocuğun dünyaya geleceğine hemfikiriz. Biz CHP Bolu il örgütü olarak genel başkanımızdan yana çok açık bir tavır koyuyoruz. Mayıs ayında oy birliğiyle seçtiğimiz genel başkanımızın bundan sonraki süreçte de Bolu il örgütü olarak arkasında yönetimlerimizle, belediye meclis üyelerimizle, il genel meclis üyelerimizle, kurultay delegelerimizle dimdik durmaya devam edeceğimizi sizlerle paylaşmak istiyorum” dedi.

SAV BAŞTA HEPSİNİ BAĞRIMIZA BASIYORUZ

Özcan, CHP'ye hizmet vermiş bütün parti üyelerini önemsediklerini belirterek; “Bizler örgütten geliyoruz. Bu partiye öteden beri hizmet etmiş insanlarımız var. Genel başkanlarımız var, genel sekreterlerimiz var, milletvekillerimiz var, il başkanlarımız var. Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de partimize o veya bu şekilde katkı vermiş, partimizde görev yapmış kişi olan herkesi, Sayın Önder Sav da başta olmak üzere bağrımıza bastığımızı, yapılan hizmetlerini de hiçbir zaman unutmayacağımızı da buradan tüm kamuoyuna paylaşmak istiyoruz” dedi.

HALKÇI VE SOL POLİTİKALAR HAYATA GEÇECEK

Özcan, parti politikasının durduğu noktayı işaret ederek “Bizler bu kararı verirken, kişisel menfaatlerimizi değil, partimizin menfaatlerini ön plana çıkararak verdik. Biz bu kararı verirken, partimizi nasıl büyütebiliriz diye düşündük. Şu an görev yapan genel başkanımız gerçekten çok çalışkan. Anadolu'yu karış karış geziyor. Bunu da memnuniyetle izliyoruz. Uzun zamandır hepimizin özlediği halkçı ve sol politikaları hayata geçirme noktasında, yoğun bir uğraş içerisinde. Biz bu şartlardaki bir genel başkandan daha ne isteriz ki? Bu başkan partiyi büyütecek, bu belli. İnsanlar bu genel başkanı seviyorlar. Genel başkanın peşinden gidiyorlar. Örgüt olarak bize düşen, genel başkanın yanında olmak diye düşünüyoruz. Kurultay tartışmaları var. Biz örgüt olarak şunu söylüyoruz, eğer kurultay talebi genel başkandan gelirse, biz genel başkanın arkasında olacağız. Genel başkan dışında kim olursa olsun, hiç kimsenin kurultayla ilgili imza toplama çabalarına Bolu il örgütü ve kurultay delegeleri olarak destek vermeyeceğiz. Sayın genel başkanımız ve yeni oluşan MYK, ileriki günlerde gerekli değerlendirmeleri yapacaklar. Eğer bir kurultay ihtiyacı var derlerse, biz arkadaşlarımızın önünü açabilme adına genel başkanımızın talebi doğrultusunda ancak kurultaya sıcak bakacağız. Onun dışında talep nereden gelirse gelsin, imza vererek destek olmayacağız.”

CHP BOLU İL ÖRGÜTÜNÜ MEMNUN ETMİŞTİR

CHP'nin yeni yönetim kademesinde Bolulu isimlere dikkat çeken Özcan, “Yeni oluşan MYK'da bizi ayrıca sevindiren bir hususa da değinmek istiyorum. Yeni oluşan MYK'da genel başkan yardımcısı olarak görevlendirilen iki arkadaşımızı biz hemşerimiz olarak değerlendiriyoruz. Sayın İzzet Çetin ve Umut Oran'ın yeni MYK'da genel başkan yardımcısı olarak görevlendirilmesi, hem de çok önemli konularla ilgili olarak genel başkan yardımcısı olarak görevlendirilmesi, Bolulu hemşeriler olarak bizleri ve CHP Bolu il örgütünü memnun etmiştir” dedi.

BİZ HİÇBİR ZAMAN ÖNDER SAV'CI OLMADIK

Sadece parti politikalarını benimsediklerini söyleyen Özcan, kişiler üzerinde siyaset yapmadıklarını şu şekilde anlattı: “Öteden beri, şunu söyledik. Biz ocu veya bucu değiliz. Bir yerel gazeteye demeç vermiştim ama farklı yansıtılmış. Biz hiçbir zaman Baykalcı olmadık. Biz hiçbir zaman Ahmetçi Mehmetçi olmadık. Biz hiçbir zaman Önder Sav'cı olmadık, biz hiçbir zaman Kemel Kılıçdaroğlu'cu da olmadık. Ben ve arkadaşlarım sadece CHP'li olduk. Bundan sonra da böyle kalmaya devam edeceğiz.”

2011 SEÇİMLERİNE OLUMLU YANSIYACAK

Gelişmelerin 2011 yılında yapılacak genel seçimlere yansımaları ile ilgili soruya yanıt veren Özcan, “Yaşanılanların 2011 seçimlerine biz olumlu yansıması olacağını düşüyoruz. Biz daha özgür bir parti olacağına inandığımız için, örgütün ağırlığının daha da artacağına inandığımız için, partimizi büyütecek politikaları hayata geçireceği için biz genel başkanımıza güven duyuyoruz. Bazen su bulanmadan durulmuyor bizim yaşadığımız da bu. CHP bu tartışmalardan çok daha güçlü çıkacaktır. Birkaç gün sonra bu sıkıntıların hiçbiri kalmayacaktır parti içinde” dedi.

SAĞDAN SOLDAN TOPLANMIŞ KİŞİLERDE DEĞİL

Yeni tüzükle CHP politikalarının merkez sağa doğru kaydığı iddiaları ile ilgili Özcan, “Bu arkadaşlarımız öteden beri CHP'li. Ve gençlik kollarından itibaren partinin bünyesinde görev yapmış kişiler birçoğu. Bu arkadaşlarımızın AKP gibi sağ partilerle hiçbir alakaları yok. Sağdan soldan toplanmış kişiler de değil. Hepsi kendi alanlarında son derece birikimli, deneyimli arkadaşlar. Tabi şunu da ifade etmeliyiz, genel başkan çok zor bir seçim yaptı. Yeni tüzüğe göre MYK'yı, yeni genel başkan yardımcılarını 80 tane parti meclis üyesi arasından seçmek durumundaydı. Bu parti meclis üyelerinin de ilk etapta 59-60 tanesi genel sekreterle birlikte farklı bir odada, farklı bir toplantıda oldukları için sayın genel başkan 13 tane genel başkan yardımcısını ve bir genel sekreteri, 20 civarındaki parti meclis üyesi arasından seçmek durumunda kaldı. Bu şartlarda gerçekten çok da başarılı bir seçim yaptı diye düşünüyorum. Seçilen arkadaşlar da örgütün içine sinmiştir” dedi.

BU BENİ RAHATSIZ EDEN BİR KONU

Özcan açıklamasının sonunda, milletvekili aday adayı olması halinde boşalan il başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı yönünde yapılan değerlendirmelere şu şekilde cevap verdi: “Bu beni rahatsız eden bir konu. Yerel basında bazen o mu il başkanı olsun, bu mu il başkanı olsun diye değişik tartışmalar yaşanıyor. Niye yaşanıyor bunu da bilmiyorum. Bu partinin bir il başkanı var ve o da benim. Ben bir yere de adayım demedim. Ancak sunu söyledim, ileriki süreçte bunu düşünürsem ve gerekli desteği bulacağıma inanırsam aday olurum. Olmak için de istifa ederim. 
Ancak öyle bir şey olsa bile ne yerime il başkanı bırakmaya ne de veliaht bırakmaya çalışırım. Ama doğmamış çocuğa don biçen arkadaşlarımız var bunu yadırgıyorum ve kınıyorum. Bu benim açımdan daha üzücü. Bu, hani insanı ölmeden önce mezara koymak gibi oluyor. Siz il başkanısınız ama o mu ya da bu mu il başkanı olsun şeklinde tartışmalar yapılıyor. Böyle tartışmalar yok gündemimizde. Zamanı geldiğinde böyle bir şey gerçekleşirse il başkanlığı boşalırsa yeniden ne şekilde seçileceği tüzüğümüzde var. Ama tüm samimiyetimle söylüyorum, CHP'nin gündeminde böyle bir tartışma yok.”

 

 

Bu haber 1476 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi