Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  Ak Parti Adayı Fatih Metin: Muhalefet haddini aşıyor www.boluweb.com | Paylas
10.5.2011 08:42:18
Ak Parti Adayı Fatih Metin: Muhalefet haddini aşıyor

 Ak Parti Milletvekili Adayı Fatih Metin, siyasi arenadaki üslup tartışmalarını değerlendirdi. Metin, yıllarca iktidara gelememelerinden dolayı muhalefet partilerinde bir hırsın olduğunu belirterek, “Seçim dönemlerinde siyasi partiler arasında birtakım gerginlikler olabiliyor. Fakat yaptıkları bazı açıklamalarda muhalefet haddini aşıyor” dedi.

Haber: Mehmet Korkusuz

Ak Parti Milletvekili Adayı Fatih Metin, seçim çalışmalarında verdiği mola da gazetemize açıklamalarda bulundu. Yukarı Çarşı esnafını dükkanlarında ziyaret eden ve seçim için destek isteyen Metin, birbirinden önemli konulara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Partisinin ve kendisinin sürdürdüğü seçim çalışmaları hakkında bilgiler veren Metin, “Seçim çalışmalarımız kapsamında ilçelerimizi, beldelerimizi, köylerimizi ve Bolu kent merkezimizi dolaşıyoruz. Gezilerimiz boyunca bizlere gösterilen ilgi ve alaka bizleri çok memnun etti. 8 buçuk yıllık iktidarımız süresi boyunca vatandaşlarımızın partimize ve bizlere olan desteği halen devam ettiğine şahit oluyoruz. Bu takdiri kazanmış olmak yeni dönem öncesi bizi daha çok motive ediyor” dedi.
Yukarı Çarşı'da gerçekleştirdikleri çalışmalardaki izlenimleri hakkında bilgiler veren Metin, “Yukarı Çarşı Bolu'nun seçmen nabzını her zaman yansıtır. O nedenle bizim ve diğer siyasi partiler içinde önemli bir merkezdir burası. Bu bölgeden şu ana kadar aldığımız izlenimler gayet olumlu” diye konuştu.

AK PARTİLİ SİYASİLERİN EN SIK KARŞILAŞTIKLARI SORU

Ziyaretlerde vatandaşlardan kendilerine en sık sorulan sorulardan birinin, Başbakan Erdoğan'ın seçim öncesi Bolu'ya gelip, gelmeyeceği sorusu olduğunu ifade ede Metin, “Türkiye'de 81 il bulunuyor. Başbakanımızın üstlendiği önemli görevler bulunuyor. Bu önemli görevler arasında da mitinglerini gerçekleştiriyor. Başbakanımızın Bolu'ya gelmesini bizlerde çok arzu ediyoruz. Bu dönemde de Başbakanımızı Bolu'da ağırlamak büyük bir onur ve şereftir. Dolayısıyla seçmenimizde bunu istiyor. Fakat Başbakanımızın bu seçim sürecinde belirli bir programı var. Şu an Başbakanımızın Bolu'ya gelip gelmeyeceği konusunda kesinleşmiş herhangi bir karar yok. Zaman zaman programlarda değişiklikler ve kaydırmalar olabiliyor. Bizler bu kapsamda Başbakanımızı Bolu'ya bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“ALLAH'TAN MUHALEFET VATANDAŞI ANLAMIYOR”

Seçim çalışmalarına ilişkin açıklamalarının sonrasında siyasi atmosferdeki üslup tartışmalarına değinen Metin, bunun geçici bir sorun olduğunu vurguladı. Bolu'daki siyasi yapıların tamamının siyasette uygun bir üslup benimsediklerini kaydeden Metin, seçim dönemlerinde siyasi partiler arasında gerginliklerin yaşanabileceğini belirtti. Metin, üslup tartışmalarını değerlendirdiği açıklamalarında, muhalefete yönelik şu sert eleştirilerde bulundu: “Malum seçim dönemlerinde siyasi partiler arasında birtakım gerginlikler olabiliyor. Burada önemli olan ilkeler üzerinden siyaset yapabilmektir. Vatandaşın istediği de budur. Ancak muhalefet partilerinde zaman zaman yıllarca muhalefette kalmış olmanın vermiş olduğu bir hırs var. O ne yazık ki bazen haddi aşmaya götürüyor işi. Bu durumda bizi ve vatandaşlarımızı üzüyor. Bizler o üslupla olmasa da yanıt vermek zorunda kalıyoruz. Yalan ve iftiralar olunca ister istemez yanıt vermek durumundayız. Ama bu şekilde olsa bile vatandaşlarımızı etkileyemediklerini düşünmüyorum. Çünkü halkımızın eğitim durumu ve teknolojik araçların gelişimi oldukça gelişti. Vatandaşımız artık olaylara farklı bakıyor. Geçenlerde kapalı çarşıyı dolaştık. Orada konuştuğumuz bir teyzemiz bana aynen şunu söyledi: “Bizi cahil yerine koyuyorlar.” Biliyorsunuz ki muhalefet çıkıp meydanlar da 'Mazot 1,5 lira olacak', 'Herkese 600 lira maaş vereceğiz' gibi bir sürü vaat veriyorlar. O konuştuğum teyzemiz, bunların hiçbirinin tutarlılık arz etmediğini ifade eden cümleler söyledi. Allahtan muhalefet vatandaşı anlamıyor. Bizde iktidarımızı sürdürüyoruz.”

“AK PARTİ'NİN ALTERNATİFİ YOK”

Seçime sayılı günler kala mevcut siyasi atmosferde diğer siyasi partileri kendilerine rakip olarak kabul etmediklerini ifade eden Metin, açıklamalarının sonunda şöyle konuştu: “Parti olarak değerlendirme yapacak olursak, halkın Ak Parti'ye inancı ve güveni devam ediyor. Vatandaş ayrıca istikrarın sürdürülmesini istiyor. Başbakanımızın dediği gibi çıraklık, kalfalık dönemlerinden sonra ustalık döneminde ülkemizi çok daha temelde oluşturulan hizmetlerin tamamı daha da yukarılara taşınacak. Vatandaş bunu da biliyor ve kendisine 'Ak Parti olmayacaksa kim olacak?' sorusunu soruyor. Vatandaş bu soruya yanıt bulamıyor. Bunun karşısında bizde rehavete kapılacak bir anlayış içerisinde değiliz. Biz her zaman vatandaşımızla hemhal olan bir anlayışı benimsediğimiz için Ak Parti canlılığını devam ettiriyor. O nedenle bir endişemiz yok ve diğer siyasi partileri rakip olarak kabul ettiğimiz bir anlayış içerisinde değiliz.“

Bu haber 1658 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi