Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  'ANLAYIŞSIZLIKLA VE ÇAPSIZLIKLA' SUÇLADI www.boluweb.com | Paylas
4.5.2011 08:10:31
'ANLAYIŞSIZLIKLA VE ÇAPSIZLIKLA' SUÇLADI

 Ak Parti Bolu 3'üncü Sıra Milletvekili Adayı Fatih Metin, Ak Parti hükümeti döneminde Bolu'da gerçekleştirilen önemli yatırımları anlattı. Kendilerinden önceki iktidarlar döneminde Bolu'nun sadece merkezden ibaret kabul edildiğini söyleyen Metin, iktidarları döneminde öncelikli olarak kaderine terk edilmiş ilçelerde yatırımlar gerçekleştirdiklerini söyledi. Kendisinin Ak Parti'de milletvekili aday listesinin üçüncü sırasında yer almasını değerlendiren Metin, röportajımızın ilerleyen bölümlerinde adeta açtı ağzını yumdu gözünü. Açıklamalarında zaman zaman eleştirilere de yer veren Metin, kimleri anlayışsızlıkla ve çapsızlıkla suçladı?

Röportaj: Mehmet Korkusuz

Fatih Metin'le yaptığımız röportajın ilk bölümünü dün sizlerle paylaşmıştık. Bugün yayınladığımız röportajımızın ikinci ve son bölümünde Fatih Metin yine birbirinden önemli konulara açıklık getirdi ve Ak Parti iktidarı süresince ilçelerde gerçekleştirilen yatırımları anlattı. Metin'le yaptığımız röportajımızın önemli ayrıntıları şöyle:

KIBRISCIK'TA 50 MİLYONU GEÇEN YATIRIMA İMZA ATTIK
Ak Parti iktidarı öncesindeki siyasi iktidarlar tarafından Bolu'nun hizmet için sadece merkezden kabul edildiğini belirten Fatih Metin, açıklamalarının öncesinde geçmiş iktidarlara eleştirilerde bulundu ve sonrasında kaderine en çok terk edilmiş ilçe olarak nitelendirdiği Kıbrıscık'a iktidarları döneminde gerçekleştirilen yatırımları anlattı. Metin, “İktidardaki süremiz boyunca bizim en önemli farkımız, yıllarca Bolu merkezden ibaret kabul edilen Bolu'yu olması gereken anlayışa çektik. Bolu merkez dışında 8 ilçemiz ve 4 beldemiz için yılların getirdiği bir kaderine terk edilmişlik vardı. Kaderine terk edilmiş ilçelerimizin başında Kıbrıscık geliyordu. İktidarımız süresince ilçede 3,5 milyon TL değerinde yatılı bir ilköğretim bölge okulu yapıldı. İhalesi biten 15 milyon TL'lik Alan Barajı yapılıyor. Bu baraj 4 bin 500 hektar alanın sulanmasını sağlayacak. Yani taşlık olarak bilinen Kıbrıscık'a hayat verecek. Türkiye'de ilk defa tavuk gübresinden organik gübre üretimini biz Kıbrıscık'ta başardık. Tamamı devlet destekli 3 milyon TL'lik yatırım ile şu an gübre üretimi yapan bir fabrika var Kıbrıscık'ta. Bunların tamamı Ak parti döneminde gerçekleştirilen yatırımlar. Biz Kıbrıscık'ta hem göçün önlenmesi, hem de geçmişte yaşanmış göçlerin geriye dönüşünü sağlamak için ulaşım konusunu da göz önünde bulundurduk. Turizme yararlı olacağını da düşünerek Kıbrıscık yolunun 12 kilometrelik mesafesinin yapımını bitirdik. 2013 itibariyle de tamamını bitirmeyi planlıyoruz. Bu da şu ana kadar 20 milyon TL'lik yatırım oldu. Bunun dışında ilçe belediyesinin merkezde yapmış olduğu hizmetlere büyük destek verdik. Ve şu an da Kıbrıscık geçmişe oranla çok daha yaşanabilir, sosyal ortamı ve refah seviyesi yüksek bir hale geldi. Kıbrıscık Cumhuriyet tarihinde almış olduğu yatırımların belki de on katını almış durumda. Bunun daha da iyi noktalar geleceğine inanıyoruz. Kıbrıscık'a bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz yatırımların toplamı 50 milyon TL'yi geçmiş bulunuyor” dedi.

“SEBEN'DE TARIMSAL ÜRETİMİ 10'A KATLIYORUZ”
Fatih Metin tarım potansiyeliyle önemli bir konuma sahip olan Seben'de iktidarları döneminde gerçekleştirilen yatırımlardan şöyle bahsetti: “Seben, Bolu'nun Çukurova'sı olarak bilinen bir ilçemizdir. Bolu pazarına gittiğimizde de yerli ürünlerin hemen hemen tamamı Seben'den gelmektedir. Bizim şu anki projemiz, Seben Göleti yapıldı, Seben Göleti'nin sulama projesinin ihalesini Devlet Su İşleri yaptı. Bu da bölgedeki tarımsal üretimi 10'a katlayacak. Bu bir anlamda da Bolu'nun kurtuluşu demektir. Bunu gerçekleştiren iktidarda biziz. İlçedeki bir önemli sorun ise ulaşım konusuydu. Seben yolunun yapımı programa alındı. Ardından Seben'de ciddi anlamda yüksek okul talebi var. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor. Bunu da Seben'imize kazandıracağız. Seben ilçesinde elma üretimi üst seviyede. Onun için bir soğuk hava deposu ihtiyacı vardı. Bu ihtiyacı da 3 milyon TL'lik yatırımla sağlamış olduk.”

“GÖYNÜK'E 240 ADET TOPLU KONUT KAZANDIRILIYOR”
Geçmiş iktidarlar tarafından kaderine en çok terk edilmiş ilçelerden biri olarak adlandırdığı Göynük'te vatandaşlardan kendilerine gelen en önemli talebin ulaşım olduğunu söyledi. Fatih Metin, “Göynük'e gittiğimiz zaman bizden istenen birinci talep yoldu. İlçe yolunun 16 kilometrelik mesafedeki birinci etabı önümüzdeki yaz ayları içerisinde asfaltlanacak. Yolun tamamlanmasının bu zamana sarkmış olmasının nedeni müteahhit firmadan kaynaklanmada. Nihayetinde başladık ve bitireceğiz. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde Göynük yolunun tamamını bitirmiş olacağız. Göynük'e gittiğimizde ayrıca ciddi anlamda konut talebiyle karşılaştık. Bununla ilgili çalışmalarımızı da bitirdik, ihalesini de yaptık. Şu an ihaleyi alan firma şantiyesini kurdu ve 240 adet toplu konutu Göynük'e kazandıracağız. Yine Göynük'teki hastane talebini de yerine getiriyoruz. TOKİ tarafından yapılacak hastane için hafriyat çalışmaları halen sürmektedir. İlçe hastanemizin 1 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor. Göynük Akşemseddin Hazretleri'nin türbesinin bulunduğu, maneviyatı yüksek olan bir bölgemizdir. Yapı itibariyle ilçe konut yapısı korunması gereken bir kültür mirasıdır. Bu dört sene içerisinde 4 milyon TL'yi aşan bir ödeneği belediyemize aktardık ve belediyemiz şu an da 18 evin restorasyon ihalesini gerçekleştirdi. Bir 18 evin ihalesini de önümüzdeki dönemde yapacak. Bu şekilde tarihi yapımızın korunması içinde büyük yatırımlar ortaya koyduk. Göynük'ü önümüzdeki günlerde kültür merkezi haline getirebileceğimiz bir ilçe olarak görüyoruz. Onun dışında tarımsal üretim noktasında özellikle hububat üretiminde çok üst seviyede olan bir ilçe Göynük. Bu anlamda da bu süre içerisinde hububat desteği sağladık” şeklinde konuştu.

"MUDURNU MODERN BİR HASTANEYE KAVUŞACAK”
Mudurnu ilçesinin turizm konusunda önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Metin, ilçede sürdürülen çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Mudurnu Tavukçuluk'un iflası sonrası ilçede ciddi bir travma yaşandı. Bu vesileyle Mudurnuluları bir kez daha tebrik ediyorum. Bu süreci Mudurnu çok iyi atlattı ve ilçe şu an kendi kendine yetebilen bir konuma geldi. Önümüzdeki dönemde bizim turizm konusunda üst seviyede faydalanabileceğimiz bir ilçemiz. Bu konuda her türlü desteği veriyoruz ve Mudurnu yolunda şu anda Tepe Karakolu'nda başlamak üzere yapmaya başladık. Yine Mudurnu'da ilçe hastanesi taleplerde yetersiz kalıyordu. Önümüzdeki dönemlerde ihalesi gerçekleşecek hastane projesiyle Mudurnu ilçemiz modern bir hastaneye kavuşacak.”

“BOLU'YU, TÜRKİYE'DE VE DÜNYADA MARKA YAPMA KONUSUNDA HEDEF KOYDUK”
Fatih Metin açıklamalarının devamında, “Yeniçağa, Dörtdivan, Mengen ve Gerede'yi kapsayan ilçelerimizin beklentilerini karşılayan eğitim ve ulaşım ihtiyaçlarının karşılanması konusunda beklentiler vardı. Bu beklentileri yerine getirdik ve getirmeye de devam ediyoruz. Köylerimizin yine su ve ulaşım problemleri konusunda gerekli ödeneklerin sağlanması hususu da aynı şekilde devam ediyor. Yani biz bütün Bolu'yu, ilçeleri ve beldeleriyle beraber Türkiye'de ve dünyada marka yapma konusunda hedef koyduk ve bu hedefe de emin adımlarla ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.

FATİH METİN, SEÇİLDİĞİ TAKDİRDE HAYATA GEÇİRMEYİ PLANLADIĞI İKİ PROJESİNİ AÇIKLADI

Ak Parti'nin yola çıkarken kimsesizlerin kimsesi, sessiz yığınların sesi olma sloganıyla yola çıktığını dile getiren Metin, şöyle devam etti: “Bu laf olsun diye söylenmiş bir şey değil. Dolayısıyla hükümetimizin uygulamalarına baktığımızda bunu görebilmekteyiz. Siyasi yaşamımda şahit olduğum, gördüğüm birçok hadise var. Bunların hepsini değerlendirdiğimizde milletvekilliği makamının bu anlamda birtakım imkanları var. Bu imkanlar dahilinde global projelerin yanı sıra kimseye ulaşamayan, sıkıntı çeken vatandaşlarımızın derdine derman olma noktasında ciddi sorumluluğu olan bir görev olarak bildim milletvekilliğini. Gücüm yettiğince imkanım ölçüsünde vatandaşlarımızdan sağlık problemi yaşayan, geçim problemi yaşayan insanlara mümkün mertebe bu noktada sıkıntılarını giderme konusunda koşturmaya çalıştım. Tabi bunu yaparken de hükümetimizin imkanlarından yararlandım. Bu insanları arayıp bulmak bizlerin görevi diye düşünüyorum. Ama ben buna rağmen yeterli görmüyorum. Bu önümüzdeki seçimde eğer yine milletvekilliği nasip olursa bize ulaşamayan vatandaşlarımıza ulaşıp kendimi dertlerine derman olmaya adayacağım. Fatih Metin'in önümüzdeki seçimde milletvekili seçildiği takdirde yapacağı iki önemli işi olacak. Bunlardan birincisi Bolu ilinin ve ilçelerinin bundan sonraki beklentilerinin tümünü karşılamak, ikincisi de sıkıntı çeken ve bu sıkıntılarını giderme noktasında yeterli gücü olmayan vatandaşlarımızı bizzat bulup, bunu çözüme kavuşturmak en büyük arzumuzdur.”

METİN, SIRALAMA ELEŞTİRİLERİNİ YANITLADI

Ak Parti'nin henüz 28 yaşındayken kendisine il başkanlığını tevdi ettiğini kaydeden Metin, 33 yaşında da milletvekili seçildiğini söyledi. Toplam 10 yıllık siyasi yaşamımın 9 yılını üst seviyelerde görev yaparak geçirdiğini söyleyen Metin, “Benim aday listesinde üçüncü sırada olmam ya da listede olup olmamam hiç önemli değil. Partim bana nerede görev verirse orada görev yapmaya hazırım. O nedenle üçüncü sıra aday olmam çok problem değil. Ben vatandaşlarıma güveniyorum, inanıyorum. Onlarında bana olan güvenlerini biliyorum. O açıdan rahatım. Sandıkta bu sıra meselesi de kapanmış olacak” diyerek hakkındaki sıralama eleştirilerine yanıt verdi.

“8 İLÇEYİ, 4 BELDEYİ VE 500 KÖYÜ İÇİNE ALAN BİR PROGRAM OLUŞTURACAĞIZ”
Açıklamalarının ilerleyen bölümünde 12 Haziran'da seçilmesi halinde belki de Türkiye'de ilk kez bir uygulamayı hayata geçirmek istediğini söyleyen Metin, uygulama hakkında şu bilgileri verdi: “Eğer Bolulular üç Ak Partili milletvekilini Ankara'ya gönderirse hem kendi adıma, hem de diğer aday arkadaşlarım adına şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Geçmiş 8 yılı değerlendirerek, gelecekle alakalı Bolu'nun beklentilerinin tespitini yaparak, ortaya tüm Bolu'yu kapsayan 8 ilçenin, 4 beldenin ve 500 köyün tamamını kapsayan bir program ortaya koyacağız. İlk üç ay içerisinde inşallah bunu oluşturacağız. Bunu nasıl yapacağız? Bunu bütün sivil toplum kuruluşlarını, bunların en başında basın kuruluşları geliyor, bunlarla beraber bütün siyasi partileri davet edeceğimiz bir program yapacağız. Bu programda Bolu'yla ilgili öngörülerimizi ortaya koyacağız. Bu öngörülerimizi bu toplantıya katılan bütün temsilcilerle oturup konuşacağız. Ardından onlardan gelen beklentileri ve eleştirileri öğreneceğiz. Ve yine Bolu'da geniş kapsamlı bir anket çalışması yapacağız ve bununla da vatandaşlarımızın beklentilerini öğreneceğiz. Ondan sonra da Bolu'da yerel anlamda 9 ilçe, 4 belde ve 500 köyde dahil olmak üzere tüm ili kapsayan programı ortaya koyacağız. Amaç bizden sonra gelecek kişiliklerin, siyasi oluşumların buna takip etmelerini gerektirecek bir ortam oluşturmaktır. Bu şekilde hem zaman kaybetmemiş olacağız, hem de Bolu'nun ileriye dönük bir yol haritası çıkmış olacak.”

FATİH METİN, CHP VE MHP'Yİ TOPA TUTTU
Açıklamalarının son bölümünde mevcut siyasi atmosferi değerlendiren Fatih Metin, CHP ve MHP'yi adeta eleştiri bombardımanına tuttu. “CHP ve MHP'ye mensup siyasilerin Bolu için umut vadeden hiçbir projeleri bulunmamaktadır” diyen Metin, “Bolu halkına hiçbir umut vermeyen muhalefete Bolu halkı niçin oy versin?” diye konuştu. CHP ve MHP'yi Ak Parti'yle kıyaslayan Metin açıklamalarında, “Ama Ak Parti onlar gibi değil. Ak Parti olarak bizlerin yapmış olduğu önemli işler var. Vatandaş bunları biliyor, görüyor ve buna göre de bizlere güvenini arttırıyor. Sokaktaki vatandaş MHP'de ya da CHP'de umut vadeden bir gelişme görse, verecek oyunu ama göremiyor. Ama muhalefet partilerinde vatandaşa bunları sağlayacak böyle bir anlayışta yok, böyle bir çapta yok. O nedenle de vatandaşımız güvenini Ak Parti'ye sürdürmeye devam ediyor“ dedi.

Fatih Metin, 12 Haziran gecesi hedeflerine varacaklarını söyleyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Bu haber 1832 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi