Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  AK Parti ile MHP arasındaki 'yalancılık' tartışması büyüyor www.boluweb.com | Paylas
4.5.2011 08:08:40
AK Parti ile MHP arasındaki 'yalancılık' tartışması büyüyor

 MHP Lideri Bahçeli'nin Bolu'da verdiği mitingin tartışmaları sürüyor. Mitinge katılan kişi sayısını abartılı rakamlarla basına açıkladığı gerekçesiyle Ak Parti İl Başkanı Ömer Sayın, MHP İl Başkanı Sabri Şatıroğlu'nu eleştirerek, “Şatıroğlu yalan söylüyor” demişti. Şatıroğlu yaptığı son açıklamada, kendisini yalancılıkla suçlayan Sayın'a, hükümet komiserinin resmi raporlarıyla karşılık verdi. Şatıroğlu, “Rapora göre MHP mitingini tahminen 4 bin 500 ile 5 bin kişi arasındaki bir kalabalık izlemiştir. Resmi rakamlar bizi doğruluyorsa, AKP İl Başkanı'nın söylediklerinin de doğru olmadığı ortadadır” dedi.

27 Nisan 2011'de yapılan MHP mitinginin ertesi günü mitinge katılan kişi sayısını açıklayan Şatıroğlu'nun abartılı rakamlar söylediğini belirten ve ardından “Şatıroğlu yalan söylüyor” diyen Ak Parti İl Başkanı Ömer Sayın'a yanıt gecikmedi. MHP İl Başkanı Sabri Şatıroğlu, dün partisinin il binasında düzenlediği basın açıklamasıyla MHP mitingi hakkında eleştirilerde bulunan ve kendisini 'yalancılıkla' nitelendiren Ak Parti İl Başkanı'na eleştirilerle yüklendi.

“MHP MİTİNGİ AKP İL BAŞKANI'NI KORKUTMUŞ”

Şatıroğlu açıklamalarında, “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Bolu'da yapmış olduğu miting, AKP İl Başkanını oldukça korkutmuş ve rahatsız etmiş olmalı ki her gün mitingle ilgili açıklamalarda bulunmaktadır. Biz polemiklere girmeyeceğiz. Ancak hak etmediğimiz sözlere de cevap hakkımızı kullanacağız ve insanlarımıza doğruları anlatacağız. Milliyetçi Hareket Partisi mitingleri, bir şölen, bir coşku, bir intizam ve disiplin içerisinde, dava şuuru ile yapılır. Başka illerden taşıma ve maddi kazanımlarla değil. Lider, teşkilat, doktrin ilkesi ile hareket eder ve bu şuurla partisine, milletine hizmet eder. Bu mitingimiz de böyle olmuştur. Bolu halkının da teveccühü ile iktidar partisinin korkulu rüyası olmuştur. Mitingimize elbette ki ilçe teşkilatlarımız da yoğun bir katılım göstererek, heyecanı doruğa ulaştırmıştır” ifadelerine yer verdi.

“YALANIN İSLAM DİNİNDEKİ KARŞILIĞINI O BİLENLERDEN İYİ BİLİRİM”

Şatıroğlu açıklamalarının devamında kendisini yalancılıkla nitelendiren Ak Parti İl Başkanı Sayın'a şu yanıtı verdi: “Ben bir eğitimci olarak ömrümün büyük bir bölümünü yarının yöneticilerini ve ülkeyi emanet edeceğimiz çocuklarımızı eğitirken onlara doğruluk, dürüstlük ve ahlakın faziletlerini öğrettim. Bunların toplumda ve Allah katındaki değerlerini en iyi bilenlerdenim. Yalanın Yüce İslam dinindeki karşılığını o bilenlerden iyi bilirim. AKP İl Başkanı bizim mitingimizden ve sayısı üzerinden bu kadar niye rahatsız olmuştur? Her açıklaması feryat figan içerisinde, bir de gerçekleri görmezden gelip, rakamları iyi tanıdığından, yerlerini değiştirip vatandaşımızı yanıltmaktadır. Sanırım İl Başkanının feryadı mitinge değil, Milliyetçi Hareket Partisi'nin gümbür gümbür iktidara yürümesindendir.”

ŞATIROĞLU, HÜKÜMET KOMİSERİNİN MİTİNG RAPORLARIYLA YÜKLENDİ

Açıklamalarının son bölümünde Hükümet Komiserinin mitinge katılan kişi sayısı hakkındaki resmi raporunu basına açıklayan Şatıroğlu, “Bu resmi raporda tahmini 45005000 kişi mitingi izlemiştir diyerek imza altına alınmıştır. Bu sayı miting alanına göre bir veridir. Miting alanındaki güvenlik bariyerlerinin dışında da 20003000 vatandaşımız mitingi izlemiştir. Resmi rapor ortada, açıkladığımız izleyici sayısı ortadadır. Bu durumda resmi rakamlar bizi doğruluyorsa, AKP İl Başkanının söylediklerinin de doğru olmadığı ortadadır” ifadeleriyle açıklamalarını sonlandırdı.

Bu haber 1749 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi