Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  “HARÇ ADI ALTINDA HARAÇ İSTENİYOR” www.boluweb.com | Paylas
3.5.2011 08:32:01
“HARÇ ADI ALTINDA HARAÇ İSTENİYOR”

 CHP İl ve İlçe Örgütleri ile partinin Milletvekili Adayları Tanju Özcan, Mehtap Özcan Mısırlıoğlu ve Hakkı Fidan, muhtarlarla bir araya geldi. Yemekte muhtarlara seslenen Tanju Özcan, kümes inşaatlarına ruhsat alımında alınan harç bedeline eleştiri getirdi.

Uygulamanın Ankara kaynaklı olmadığını belirten Özcan, “Bu uygulama İl Genel Meclisi'nin Ak Partili üyelerinin oylarıyla, açık veren meclis kasasını doldurmak için hayata geçirilmiştir. Harç adı altında haraç isteniyor” dedi.

CHP İl Örgütü tarafından Köroğlu Otel'de düzenlenen yemeğe CHP'nin önceki ve bugünkü örgütlerinde görev almış isimlerin yanı sıra partinin milletvekili adayları Tanju Özcan, Mehtap Özcan Mısırlıoğlu ve Hakkı Fidan, Muhtarlar Derneği ve Merkez Mahalle Muhtarlar Derneği'ne mensup muhtarlarla bir araya geldi. Yemek sırasında yapılan konuşmalarda muhtarlara ilk olarak seslenen CHP 3'üncü Sıra Milletvekili Adayı Hakkı Fidan, “Davetimize katıldığınız için teşekkür ederim. Bizleri mutlu ettiniz. Muhtar arkadaşlar ile İl Genel Meclisi'nde çalıştık. Bana o dönemlerde büyük destek verdiniz. 12 Haziran Seçimleri'nde de bize destek verirseniz, sorumluluk bölgelerinizde sizi mahcup etmeyeceğiz. Beni tanıyorsunuz, siz benim dostlarımsınız” dedi.

“BİZLERE SAHİP ÇIKIN”

Fidan açıklamalarının sonrasında muhtarlara seslenen CHP 2'nci Sıra Milletvekili Adayı Mehtap Özcan Mısırlıoğlu ise şunları söyledi: “Sizler seçilmiş arkasında oyu olan çok değerli insanlarsınız. Merkeziniz de köyünüzde mahallenizde sözü geçen bireylersiniz. Bizde bu dönem Cumhuriyet Halk Partisi olarak çok önemli projelerimizle, yapacaklarımızla halkımızın karşısına çıktık. Bu dönem bizlere sahip çıkın. Biz sizlerin, Bolu halkının temsilcisi olmaya hazırız. Ben bayan milletvekili adayıyım. Eşleriniz, çocuklarınız, genç kızlarınız var. Mahallenizde yaşayan son derece önemli bayanlarınız var. Bu dönem bizlere sahip çıkın. Bizleri eşinize dostunuza anlatın. Bizde sizlerin bize verdiği desteğe sonuna kadar saygı duyacağız ve sizleri utandırmayacağız.”

“ANKARA'YA GİDERSEM, ANAHTARIM PASPASIN ALTINDA”

Mısırlıoğlu'nun açıklamaları sonrası konuşan CHP 1'inci Sıra Milletvekili Adayı Tanju Özcan ise muhtarlara “Ben sizlerin kardeşiyim” sözleriyle seslendi. Özcan, “Şayet Allah nasip eder Milletvekili seçilirsem Bolu'yu temsilen Ankara'ya gidersem, sizler Ankara'ya geldiğinizde kalmak zorunda kalırsanız, kalmak için otel aramayın. Orada kardeşinizin evinin kapısı sizlere sonuna kadar açık olacak. Bunu bilmenizi istiyorum. Anahtarı paspasın altına koyuyorum arzu eden büyüklerimi her zaman misafir olarak bekliyorum” diye konuştu.

“MAHALLE MUHTARLARI BELEDİYE BAŞKANIN ZABITA MEMURU GİBİ GÖRÜLMEYECEK”

Açıklamalarının devamında, muhtarların Türkiye'de ki en zor işi yaptıklarını söyleyen Özcan, muhtarların seçmeni tarafından her gün görülen arandığında da hemen bulunan insanlar olduğunu söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı döneminde muhtarların özlük haklarında düzeltmeler yapacaklarını ifade eden Özcan, “Muhtarlarımızın sorumluluğu çok, yetkisi az. Biz bununla ilgili yasal düzenleme yapacağız. Muhtarlarımıza verdiğimiz sorumluluk kadar muhtarlarımıza yetki verilmesini sağlayacağız. Bundan sonra köy muhtarları Vali'nin memuru olmayacak. Mahalle muhtarları belediye başkanın zabıta memuru gibi görülmeyecek. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bunu yasal güvence altına alacağız. Muhtarları yeniden saygın bir pozisyona oturtacağız. Muhtarların mali durumunu güçlendirecek düzenlemeler yapacağız. Sayın Genel Başkanımızın bu konuda net bir söylemi var.Türkiye'de ki muhtarların maaşları dördüncü derece devlet memurundan az olmayacak” şeklinde konuştu.

“KÜMES RUHSATI İÇİN HARAÇ İSTENİYOR”

Açıklamalarının son bölümünde kümes inşaatlarının ruhsatlandırılması konusuna da değinen Tanju Özcan, “Bir süre önce burada kümeslerle ilgili garip bir uygulamaya imza atıldı. Eskiden yapılmış kümesler var. Bunlara ruhsat vermek için birileri sizden para istiyor. Eskiden devletin izninde yapılmış olan kümeslere haraç isteniyor. Göynük'te ki vatandaşlar bize, “Sakarya'nın Taraklı ilçesine komşuyuz. Kümeslerimiz var. Orada ruhsat almak için hiçbir yere para ödenmiyor ama biz ödüyoruz” diyorlar. Mudurnu'da da aynı durum söz konusu. Bu olay Ankara kaynaklı değil, bu uygulama Bolu'da konuldu. İl Genel Meclisimiz açık verdiği için eksik parayı nerden karşılayalım telaşına kapıldı. Geçen sene İl Genel Meclisi'nde 23 üye vardı. İki tanesi CHP'li, 21 tanesi Ak Partili idi. 2 tane CHP'li İl Genel Meclisi üyesinin karşı oyu ile eski kümeslerin ruhsatlandırılması için Bolu'da harç adı altında haraç isteme uygulaması başladı.
Bu uygulama sadece Bolu'da var. Bu yanlış uygulamayı Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı döneminde kaldıracağız” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

 

Bu haber 1451 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi