Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  yeni parlamentodan beklentilerini açıkladı www.boluweb.com | Paylas
27.4.2011 08:42:02
yeni parlamentodan beklentilerini açıkladı

 İnşaat Mühendisleri Odası, Türkiye genelinde tüm illerde eş zamanlı olarak yaptığı basın açıklamalarıyla, 12 Haziran 2011'de oluşacak yeni Meclis'ten taleplerini açıkladı. Odanın Bolu Şubesi Başkanı H. Cahit Çıngı, mesleki sorunlarını anlattığı açıklamasında; “Demokratik, eşitlikçi ve özgürlükçü bir anayasa, etnik ve dini temelli ayrımcılığın olmadığı, kardeşçe barış içinde bir arada yaşama koşullarının oluştuğu bir Türkiye talep ediyoruz” dedi.

2011 Genel Seçimleri'ne 45 gün kala, İnşaat Mühendisleri Odası, Türkiye genelinde tüm illerde dün saat 11.00'de eş zamanlı olarak basın açıklaması yaptı. Siyasi partilere ve partilerin milletvekili adaylarına da gönderileceği belirtilen açıklamada İnşaat Mühendisleri Odası Bolu Şubesi Başkanı H. Cahit Çıngı, mesleklerinde yaşadıkları sorunları açıkladı ve oluşacak meclisten sorunlarının çözüme kavuşturulmasını istedi.

Açıklamalarında kamu yatırımlarına bütçeden ayrılan payın arttırılması gerektiğine işaret eden Çıngı, şunları söyledi: “Kamuda istihdam artırılmalı, meslektaşlarımızın özel sektörde “ucuz işgücü” olarak değerlendirilmemeleri için gerekli olan yasal düzenlemeler hayata geçirilmelidir. Kamuda meslektaşlarımızı güvencesiz çalıştırmanın yasal dayanağı olan 4/C uygulaması kaldırılmalıdır. Mühendislik ücretleri geçim standartları endeksine göre belirlenmeli; güvencesiz, esnek istihdam modelleri yerine iş güvenceli, eşit işe eşit ücret anlayışı çalışma yaşamına hâkim kılınmalıdır” dedi.

TORBA YASADA DÜZENLEME İSTEDİLER

Açıklamalarının devamında Torba Yasa'ya yönelik eleştirilerde bulunan Çıngı, mesleklerinde karşılaştıkları sorunları şöyle sıraladı: “Torba Yasa'nın çalışanlar aleyhine olan maddeleri kabul edilemez. Yasanın ilgili hükümleri çalışanlar lehine yeniden düzenlemelidir. Meslektaşlarımızın ülkemizde ve yurtdışında çalışma yaşamında hak kaybına sebep olan bu anlaşmalara son verilmelidir. Bugün devasa bir devlet şirketine dönüşmüş olan TOKİ özel sektörle rekabet yerine asli görevi olan “Dar gelirlilere konut üretme” amacına dönmeli, TOKİ inşaatları Yapı Denetim Yasası kapsamında denetlenmelidir. Yapı Denetim Sisteminde denetçi ve kontrol mühendisi olarak çalışan meslektaşlarımız üstlendikleri sorumluluğun gerektirdiği ücreti almalı, bu ücret “meslek yaşına göre” kamuda çalışan meslektaşlarımıza verilen ücretten az olmamalıdır. İş Güvenliği Mühendisliği'nin mühendislik mesleği icrası olduğu gerçeğinden hareketle, İş Güvenliği uzmanlığı meslekten olmayanlara kapatılmalı, işçi sağlığı ve iş güvenliği konusuna ilişkin yapılan düzenlemelerde konunun birinci dereceden muhatabı olan TMMOB ve TTB'nin aktif rol üstlenmesi sağlanmalıdır” ifadelerine yer verdi.

“YÜRÜRLÜKTEKİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK KANUNU YENİDEN DÜZENLENMELİDİR”

Açıklamalarının devamında, “Kamu İhale Sistemi, 'Adrese teslim ihale' anlayışının dışına çıkarılmalıdır” diyen Çıngı, “Kamu İhale Yasası aldığı eğitim gereği konunun uzmanları olan mühendis ve mimarlara ayrıcalıklı hükümler içermelidir ve halen yürürlükte olan 3458 Sayılı Mühendislik ve Mimarlık kanunun bu bağlamda acilen yeniden düzenlenmesi gerekmektedir” diye konuştu.

“TOPLUMSAL KESİMLERİN TAMAMININ KATILIMIYLA YENİ ANAYASA OLUŞTURULMALI”

Açıklamalarının devamında, 12 Eylül 1980 askeri cunta döneminde hazırlanan ve başta örgütlenme özgürlüğü olmak üzere tüm demokratik hak ve özgürlükleri ortadan kaldıran mevcut anayasanın değiştirilmesi konusuna vurgu yapan Çıngı, "Tüm toplumsal kesimlerin katılımıyla demokratik, eşitlikçi ve özgürlükçü bir anayasanın hazırlanması gerekmektedir. Diğer yandan, ülkemizde yaklaşık otuz yıldır devam eden elli bine yakın insanımızın canına malolan, ülke kaynaklarının heba edildiği çatışma ortamının kalıcı olarak sonlandırılması gerektiği açıktır. İnşaat Mühendisleri Odası, demokratik, eşitlikçi ve özgürlükçü bir anayasa ve etnik ve dini temelli ayrımcılığın olmadığı, kardeşçe barış içinde bir arada yaşama koşullarının oluştuğu bir Türkiye talep etmektedir” görüşlerine yer verdi.

Bu haber 1651 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi