Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  “Hırsızlar, yatak odasına kadar giriyorlar” www.boluweb.com | Paylas
14.2.2011 09:18:34
“Hırsızlar, yatak odasına kadar giriyorlar”

 Mahallelerinde sıklıkla hırsızlık olaylarının yaşandığını belirten Muhtar Özkan, hırsızların mahalleli bir vatandaşın yatak odasına kadar girdiğini ve eşyalarını çaldığını söyledi. Hırsızlık olaylarının ortadan kaldırılabilmesi için mahalleye mobesse kamera sistemi kurulması gerektiğini belirten Muhtar Özkan, mahallelerine ayrıca karakol kurulmasını istedi.

Muhtar Çakmağı köşemizin bu haftaki konuğu Dağkent Mahallesi Muhtarı Muammer Özkan oldu. Muhtar Özkan, muhtarlık çalışmalarına ve mahallelerinde yaşadıkları sorunları anlattı. Muhtar Özkan’la yaptığımız röportajın ilk bölümü şöyle:

Bize özgeçmişiniz hakkında bilgi verir misiniz?

1955’te Denizli’nin Honaz ilçesi Emirazizler köyünde dünyaya geldim. İlkokulu köyümde okudum. Ortaokulu Honaz’da ve liseyi İzmir’de tamamladım. Ardından Balıkesir Necati Eğitim Enstitüsü’ne 1977’de kayıt yaptırdım. O dönem bazı siyasal olaylar nedeniyle okulu bırakıp, askere gittim. Dönüşte polislik sınavlarına kazandım ve 1981 yılında göreve başladım. 25 yıl görev yaptım ve 2006 yılında emekliliğe ayrıldım. Bolu’ya gelişim meslek amaçlıydı. Şark hizmet dönüşü 1991 yılında Bolu’ya tayinim çıktı. Emekliliğimin ardından da Bolu’da yaşamaya karar verdim.

Peki, muhtarlık nereden aklınıza geldi?

Benden önceki muhtar yeni bir dönem daha yapmak istemediğini açıkladı. Bunun üzerine mahalleli vatandaşlar ve eski muhtarın çağrısı üzerine muhtar adayı oldum. Seçime de tek aday olarak girdim.

Mahallenizde cami, sağlık ocağı ve çocuk parkı sorunu var mı?

Sağlık ocağımız prefabrike binalarda hizmet veriyor, oturaklı bir sağlık ocağımız yok. Ama ihtiyaçların giderilmesi noktasında bir sıkıntımız yok. Mahallemizde Yurdaer Cami var. Burası sadece bir cami değil. Burası aynı zamanda Osmanlı dönemindeki külliyenin de küçük bir örneği. Bu cami günümüzde mahallemizin simgesi haline geldi. Mahallemizde üç adette çocuk parkı bulunuyor. Bu konuda ise bir sorunumuz yok.

Mahallenizdeki hane, nüfus ve seçmen sayıları hakkında bilgi verir misiniz?

Yaklaşık 220 hane bulunan mahallemizin nüfusu 900 civarında. Seçmen sayısı ise 354.

Hizmet binanızdan memnun musunuz?

Pek çok muhtarımız bugün barakalarda hizmet veriyor. Mevcut hizmet binamız Belediye’nin katkılarıyla yapıldı. Daha öncesinde ise prefabrike bina da hizmet veriyorduk. Şu an hizmet binamdan oldukça memnunum.

Mahallenizde altyapı sorunları var mı?

Dağkent 2004’te mahalle oldu. Yeni mahalle olmanın birtakım sancıları elbette oluyor. Ve bizim mahallemizde de altyapı konusunda sıkıntılarımız var. Dağkent, 1977 de kooperatif şeklinde kurulmuş. Altyapısı da o dönem yapılmış. Özellikle su hattında problemimiz vardı ama bu hat 2010 yılında yenilendi. Fakat çalışmaları gerçekleştiren müteahhit firma, denetimin sıkı olmamasından sanırım, bordürleri ve asfaltları alt üst etti ve yol kenarlarında bordür diye bir şey koymadı. Altyapıyı yaparken üst yapıya büyük bir zarar verdi. Yani mahallemiz müteahhit mağduru oldu.

Mahallemde şu an artezyen suyu içiliyor. Su hattımız şehir şebekesine bağlanmadı. O nedenle arıtılmış su içemiyoruz. Ancak hattın şehir şebekesine bağlanacağını öğrendik.

Altyapı da yağmurlama hattında bir sorun yaşamıyoruz. Kanalizasyon konusunda da bir problemimiz yok.

Mahallenizde yaşadığınız özel sorunlar nelerdir?

1’inci Etap TOKİ ile Dağkent’in girişi aynı noktadan. Ve trafik ışığı olmamasından dolayı giriş ve çıkışlarda çok büyük sorunlar yaşanıyor. Karayollarına da müracaatlarımız oldu. Sürücüler kara düzenle, kendilerini kollayarak dönüş yapıyorlar kavşaktan. Hatta bu noktada defalarca büyük kazalar atlatıldı.

Ayrıca, zaman zaman mahallemizde hırsızlık olayları yaşanıyor. Dağkent Mahallesi’nin otoyolla D-100 yolu arasında olmasından dolayı bu hırsızlık olaylarının yoğunlukla yaşandığını düşünüyoruz. Çünkü otoyol mahallemize 100-150 metre uzaklıkta. Aracını otoyolun kenarına park eden hırsızlar yaya olarak mahallemize geliyorlar. Çaldıkları eşyalarla yeniden otoyola gidiyorlar ve araçlarına binip uzaklaşıyorlar. Birkaç defa bu tür olaylara tanıklık etmiş mahallelilerimiz var. Öyle hırsızlık olayları yaşanıyor ki, gece uyanıp hırsızla yüz yüze gelen mahallelilerimiz var. Geçenlerde mahalle de yalnız başına yaşayan bir bayanın evine hırsız girmiş. Hırsız yatak odasına kadar girip bayanın çantasını çalmış. Kadın da korkusundan sesini çıkaramamış.

Hırsızlık olaylarına karşı mahallemize mobesse kamera sistemi kurulmasını istiyoruz. En azından hakim noktalara konulmalı diye düşünüyoruz. Bizim mahallemizde yaşanmış bir asayiş olayından dolayı mahalleli vatandaşlar Bahçelievler Karakolu’na gitmek zorunda kalıyorlar. O nedenle mahallemize mutlaka bir karakol oluşturulmalı.

Muhtarlıktan 345 lira maaş alıyorsunuz. Bu ücret size çalışmalarınızda bir engel teşkil ediyor mu?

Aldığımız 345 lira ile ihtiyaçlarımızı giderebilmemiz mümkün değil. Buna bir çözü üretilmesi gerektiğini düşünüyorum. Diyorlar ki, muhtarlık gönül işidir. Gönül işidir tabi ki de yine de iyileştirmelerin yapılması gerek. Gelen mahalleli vatandaşlarımızın evrak talepleri karşısında da illa ki para alacağız diye de bir tutum sergilemiyoruz. Israr üzerine olursa alıyorum ama aksi takdirde evrak bedeli de talep etmiyorum.

Peki, genel olarak muhtarların sorunları nelerdir?

Muhtarların genel ve ortak sorunun ekonomik olduğunu düşünüyorum.

Muhtarlıkta arzuladıklarınızı mı, yoksa sembolik çalışmaları mı yapıyorsunuz?

Mahalle olduğumuz bütün hizmetlerimizi Belediye ile işbirliği içerisinde gerçekleştiriyoruz. Ama bugüne kadar yapmak istediğim çalışmaların tamamını bir türlü hayata geçiremedim. Mahallemiz doğu batı yönünde tam 2 bin 200 metre. Mahallemizde sadece bir tane market var. Kapalı olduğu zamanlarda mahallelimin gidebileceği bir başka market yok. İhtiyacını giderebilmek için 5 kilometre uzaklıktaki merkeze gitmek durumunda kalıyor.........

.

Bu haber 1578 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi