Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  “Kapris yapma başkan!” www.boluweb.com | Paylas
7.2.2011 08:52:42
“Kapris yapma başkan!”

 Önceki gün gerçekleştirilen İl Genel Meclisi toplantısında görüşülen gündem maddesi sert tartışmalara yol açtı. Gündem maddesiyle ilgili alınan karara tepki gösteren CHP İl Genel Meclisi Üyesi Sabahattin Öztürk, İl Genel Meclisi Başkanı Mücahit Kutlu’ya “Kapris yapma Sayın Başkan” diyerek tepki gösterdi.

 

HABER: ZEKİ ERCİVAN

 

Gerçekleştirilen il genel meclisi toplantısında 2011 yılı İl Özel İdare bütçesinde yer alan ve diğer ilçelerin “Köye yönelik hizmetlerde kullanılmak üzere yardım” bölümündeki ödeneklerin kullanılması ve aktarılması için il encümenine yetki verilmesi talebi görüşüldü. Konuyla ilgili Vali İbrahim Özçimen tarafından meclise gönderilen yazıda alınacak karın bürokratik işlemleri hızlandırmak amacıyla alındığı ifade edildi. 

 

BU KARAR NERDEN ÇIKTI

CHP İl Genel Meclisi Üyesi Hakkı Fidan alınan karara tepki gösterdi. Fidan “Bu güne kadar böyle bir şey yoktu. Bu karar nerden çıktı. 2011 yılı için İl Özel İdare bünyesinde oluşturulan bütçede Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne belli bir pay ayrıldı. Şimdi biz bu paraları köylere Hizmet Götürme Birliği’nde mühendislerin hazırladığı raporlara göre ya da köy muhtarlarının verdiği dilekçeye göre değerlendiriliyorduk. Şimdi neden böyle bir şey yapılıyor anlamıyorum? Bu durumun sebebi ne?”

 

HER İKİ KOLDAN HİZMET GELECEK

Fidan’ın sorusunu İl Genel Meclisi Başkanı Mücahit Kutlu şu şekilde cevaplandırdı “Kasım ayında bütçe yaparken de sonrasında da açıkladık. Encümene hizmet götürme birliklerinden bir proje geldiğinde bu proje ile ilgili kaynak gönderiyordu. Ancak geçen yıl bazı aksaklıklar meydana geldi. Bu aksaklıklar da şöyle bir durum ortaya çıkıyordu. Köylere hizmet götürme birliği tarafından bir ödenek konulduğu zaman hazırlanan proje özel idare tarafından yapılamıyordu. İkinci bir meclis kararının alınması gerekiyordu. Köye yönelik hizmetler başlığıyla bir çalışma yaptığımızda hem özel idare tarafından hem de köylere hizmet götürme birliği tarafından aynı işin veya farklı işlerin iki farklı kol tarafından yapılmasına olanak sağlanıyor. Yani özel idare direkt olarak bu çalışmaları yapamıyordu çünkü meclis kararına bağlıydı. Meclis kararı olmadan yapmıyordu. Bu kararla birlikte hem il özel idare hem de hizmet birliğimiz encümen tarafından kime yetki verirse kimin yapmasını isterse onun tarafından yapılmasına olanak sağlamıştır”

 

BİN LİRALIK ALIMA BİN LİRALIK KÜLFET 

İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürü Bünyamin Bal konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Konun özetini sayın başkanımız izah etti ama ben ilave yapmak istiyorum. Burada kamu yararı kavramı üzerinde durmamız gerekiyor. Örneğin Kıbrıscık ilçemize Bin Liralık bir çimento alınacaksa oradaki birlik vasıtasıyla alınmış olacak. Yani bu özel idareden alındığı zaman ben buradan çimentoyu aldım kamyonla gönderdim veya oradan almışsam da kendi elemanlarımızla göndermek zorunda kalacağım. Bu konuda piyasasını araştıracağım kontrollerini gerçekleştireceğim bürokratik işlemlerini yapacağım ambarıma giriş yapacağım çıkış yapacağım sonrasında Kıbrıscık’a mal göndereceğim. Dolayısıyla Bin Liralık bir alım için özel idareden ayrıca Bin Liralık bir külfet çıkıyordu” dedi.

 

BİZDE O KURUM ADINA GÖREV YAPIYORUZ

Fidan Bal’ın açıklamasına “O zaman müdürüm bu köylere hizmet götürme birlikleri neden kuruldu?” diyerek tepki gösterdi. Fidan’ın eleştirisini Kutlu şu şekilde yanıtladı “Bizim burada oluşturmaya çalıştığımız durum doğru şekilde anlaşılmalı. Biz burada bir işi her iki kurumada yaptırabilme imkânına sahip olacağız. Sadece tek kuruma bağlı kalmayacağız. Özel idaremiz bizim zaten ana çatıdır. Bizde burada o kurum adına görev yapıyoruz”

 

ELMALARLA ARMUTLARI BİRBİRİNE KARIŞTIRMAYALIM

Konuyla ilgili bu defa Sabahattin Öztürk söz aldı. Öztürk yaptığı açıklamada “Ben sizin yaptığınız açıklamaları değerlendirmeleri doğru bulmuyorum kapris yapıyorsun başkan. Geçen yıl Abant için 700 Bin Liralık ödenek istendi bu ödenek plansız programsız olduğu için verilmedi” diyerek tepki gösterdi. Kutlu, Öztürk’ün açıklamasını şu şekilde yanıtladı “Siz burada elmalarla armutları birbirine karıştırıyorsunuz. Encümenin karar verebileceği durumlar vardır idarenin vereceği kararlar vardır Vali Bey’in vereceği kararlar vardır. Lütfen karar özetlerini inceleyin ondan sonra bu şekilde değerlendirmeler yapın” dedi. Gündem maddesi 19 kabul iki çekimser oyla kabul edildi.

Bu haber 1427 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi