Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  BOLU'DAN KAR MANZARALARI www.boluweb.com | Paylas
13.12.2010 08:46:16
BOLU'DAN KAR MANZARALARI

 Abant buz kesti

Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye kadar düştüğü Abant'ta otellerin ve restoranların çatılarında boyu 3 metreyi bulan buz sarkıtları oluşurken, gölün kıyı bölümleri de dondu.

Bolu'ya Abant Tabiat Parkı'na gelen günübirlik tatilciler, karla kaplı alanlarda kartopu oynayıp, göl çevresinde yürüyüş yapmanın tadını çıkardı. Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye kadar düştüğü Abant'ta, otellerin ve restoranların çatılarında boyu 3 metreyi bulan buz sarkıtları oluşurken, gölün kıyı bölümleri de dondu. Bolu'da 2 gündür etkili olan kar yağışının ardından Abant'da kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı. Abant beyaz bir örtüyle kaplanırken, oluşan manzara tatilcileri büyüledi. Abant'a gelen günübirlik tatilciler karlarla kaplı alanlarda gezintiye çıktı. Tatilciler göl çevresinde yürüyüş yapıp kartopu oynadı. Tatilciler birbirlerini karların içine atarak doyasıya eğlendi. Karların içerisinde güçlükle yürüyen tatilciler hatıra fotoğrafları çektirdi.

***

BOLU DAĞI'NDA KAR ULAŞIMI YAVAŞLATTI

Bolu Dağı'nda iki gündür aralıklarla yağan kar yağışı ve sis ulaşımı yavaşlattı. Kar zeminde etkili olmazken, Karayolları ekipleri D100 karayolunun Bolu Dağı geçişi ve TEM yolunda tuzlama çalışması yaptı. TEM yolunda sürücüler elektronik levhalarla kar yağışı ve yavaş gitmeleri konusunda uyarılıyor. D100 karayolunun Karanlıkdere ve Seymenler mevkiilerinde etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi yaklaşık 75 metreye kadar düştü. Yol kenarında bulunan sis lambaları yakılarak görüş mesafesi açılmaya çalışılıyor.

Kent merkezinde Büyükcami Mahallesi'nde bulunan Yıldırım Bayezid Cami'nin avlusunda vatandaşlar yağan karla birlikte yiyecek bulmakta zorlanan güvercinleri ekmek ve buğday atarak besledi.

***

ABANT'TA GÜNE BAŞLAMAK MÜKEMMEL

Abant'ın muhteşem manzarasına hayran kaldıklarını belirten tatilciler, “Abant, kışın bambaşka bir güzelliğe bürünüyor. Harika bir manzarası var. Sabah bembeyaz bir örtüyle kaplanmış Abant'ta uyanmak ve güne başlamak mükemmel” dedi.

Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye kadar düştüğü Abant'ta otellerin ve göl çevresinde bulunan restoranların çatılarında uzunluğu yaklaşık 3 metreyi bulan buz sarkıtları oluştu.  Gölün kıyı kesimleri de dondu.

***

AİBÜ'DE KAR SEVİNCİ

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrenciler, kar sevincini kar topu oynayarak yaşadı.

Bolu'da kar yağışı aralıklarla etkili olmaya devam ediyor. Kent merkezinde kar kalınlığı yer yer 1520 santimetreye ulaştı. Kar sevincini en çok çocuklar ve gençler yaşadı.

Sabahın erken saatlerinde yurttan dışarı çıkan öğrenciler, çocuklar gibi kar topu oynadı.

Bolu'ya farklı illerden gelen öğrenciler, "Bolu'ya kar yağması bizi mutlu etti. Kartopu oynayarak stres atıyoruz, soğukta yapacak bir şey yok” dedi.

***

Kar üzerinde sucuk keyfi

Bir grup öğrenci, karla ayrı bir güzelliğe bürünen Gölcük Tabiat Parkı'nda mangal keyfi yaşadı.

Bolu'da kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Bolu'ya yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki Gölcük Tabiat Parkı'nda kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı. Karın renk cümbüşü oluşturduğu Gölcük'e gelen bir grup öğrenci, kar üzerinde mangalda sucuk keyfi yaşadı. Yaktıkları mangal üzerinde pişirdikleri etleri yiyen öğrenciler, "Karın güzelliğini farklı bir şekilde değerlendirmek istedik. Mangal yaktık. Karda mangal keyfi bir başka oluyor" dedi.

***

KAR ÇOCUKLARI MUTLU ETTİ

Karın yağması çocuklar için eğlence, sürücüler için eziyet oldu.

Dün karla şehir daha güzel bir havaya büründü, Atatürk Orman Parkı'nda kardan adamlar yapıldı, kartopları oynandı, karda hatıra fotoğrafları çekildi. Pazar gününde çocuklar, gençler ve sevgililer kar yağışı ve soğuk havada bol bol kayıp eğlenirken, sürücüler ise araçlarını çalıştırmakta ve trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Kar yağışının ardından yollarda meydana gelen buzlanma, sürücülere güç anlar yaşattı. Birçok sürücü, rampaları buzlanmadan dolayı çıkamadı. Patinaj yapan bazı otomobiller, buzlanan yolda kontrolden çıktı. Bazı sürücüler, vatandaşların otomobillerini itmesiyle rampaları çıkmayı başardı. İlerleyemeyen araçlar sebebiyle uzun bir konvoy oluştu. Bazı sürücüler de çareyi tekerleklerine zincir takmakta buldu. Diğer yandan her şeyden habersiz çocuklar karın tadını çıkardı. Birbirlerine kartopu atıp oynayan çocuklar, kızaklarıyla da kayarak karın tadını doyasıya çıkardı.

 

Bu haber 2745 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi