Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  KİMSE TALİP OLMADI www.boluweb.com | Paylas
16.6.2010 08:35:56
KİMSE TALİP OLMADI

Bir süre önce ihalesi yapılan ve Astay Gayrimenkul A.Ş. tarafından otel ve kür merkezi yapımı için kiralanan Karacasu Aktoprak mevkiindeki arazi gerekli projelerin şirket tarafından tamamlanmayışı nedeniyle İl Özel İdare tarafından iptal edilmişti. İl genel meclisinde şubat ayı içinde yapılan toplantıda arazinin ikiye bölünerek yeniden ihaleye çıkma kararı alındı. İhaleye çıkan arazinin ilk yarısına kimse talip olmadı.

Karacasu Aktoprak mevkiinde 127 Bin metrekarelik alan Astay Gayrimenkul A.Ş. tarafından bir süre önce kiralandı. Şirket belirtilen süre içersinde İl Özel İdare tarafından talep edilen projeleri tamamlayamadı. İl Özel İdare şirketin projelerini tamamlaması için ek 6 aylık süre verdi. Verilen süre içersinde gerekli projeleri tamamlayamayan şirketin kiralama ihalesi İl Özel İdare tarafından iptal edildi.

DAVA DEVAM EDİYOR

İptal kararının ardından yaşanan sorun hem şirket hem İl Özel İdare yetkilileri tarafından çeşitli yorumların yapılamasına yol açtı. İl Özel İdare Genel Sekreteri Tahsin Akduman, iptal kararının yasal sürece uygun olduğunu savunurken, Astay Gayrimenkul A.Ş. yöneticileri ise kararının haksız ve doğru olamadığını söylemişlerdi. İptal kararının ardından şirket ile İl Özel İdare arasında geçici teminat bedeli ile ilgili sorun hukuka yansıdı ve dava devam ediyor. İhale kararının iptaline çeşitli siyasi parti başkanları tepki göstermişti.

İKİYE BÖLÜNEREK İHALEYE ÇIKMA KARARI ALINDI

İhalenin iptalinin ardından İl Genel Meclisinde şubat ayında yapılan toplantıda İl Özel İdare Genel Sekreteri Tahsin Akduman arazi ile ilgili yeni taliplerin olduğunu belirterek arazinin acilen yeniden ihaleye çıkması gerektiğini söylemişti. Yapılan toplantıda AK Partili İl Genel Meclisi üyeleri ağırlıklı olarak Akduman’ın bu talebine karşı çıkmışlar ve arazi ile ilgili İmar ve Bayındırlık komisyonunda karar alınmasının uygun olacağını ifade etmişlerdi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda hazırlanan raporda arazinin ikiye bölünerek ihaleye çıkma kararı alındı.

BİR TÜRLÜ PROJE YAPILAMADI

Haziran ayı İl Encümen Başkanlığı tarafından arazinin 68.054 metrekarelik ilk bölümü ihaleye çıktı. Yapılan ihalede yıllık muhammen kiralama bedeli 91.065 TL olarak tespit edildi. Gerçekleştirilecek ihale için idare yapılacak yatırımın yüzde üçlük 1.092.780 TL’lik bölümünü geçici teminat olarak istedi. Arazi ile ilgili yapılacak ihalede en az 500 yatak kapasiteli beş yıldızlı otel, kür merkezi ve ek tesisleri şartı arandı. Bu şartlara bağlı olarak gerçekleştirilen ihaleye kimse talip olmadı. Arazinin cazibesini kaybetme nedeni olarak daha arazide proje gerçekleştirmek isteyen firmaların kiralama sürelerinin İl Özel İdare tarafından çeşitli nedenlerle iptal etmesi gerekçe gösteriliyor. İhale sürecinin ne şekilde devam edeceği merak ediliyor.

Bu haber 1434 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi