Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  Vatandaş Belediye çalışmalarını değerlendiriyor www.boluweb.com | Paylas
24.2.2010 08:45:29
Vatandaş Belediye çalışmalarını değerlendiriyor

Yerel seçimlerin üzerinden yaklaşık bir yıl geçti. Bolu'da ikinci kez başkanlığa seçilen Alaaddin Yılmaz'ın çalışmaları sürüyor. Son bir yılda Bolu'da belediye neler yaptı? Halk ne düşünüyor? Belediyeden memnun mu? Bolulu vatandaşlara sorduk.

Kimisi Alaaddin Yılmaz'a dua ediyor kimisi yıllardır bir çalışma görmedik diyor. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz çalışmalarının hızla sürdüğünü söylerken, vatandaş çok çeşitli konulardan şikâyetçi ve bir an önce çözüm bekliyor. İşte Bolulu vatandaşlardan belediye çalışmalarına yorumlar:

İLERİYE YÖNELİK ÇALIŞMALAR

65 yaşındaki Durmuş Keskinkılıç, “65 yaşımdayım hala çalışıyorum. Kalorifer yakıyorum” dedi. Belediye'den ve Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'dan çok memnun olduğunu söyleyen Keskinkılıç şunları söyledi: “Çok yardımlarını gördüm, Allah bin kere razı olsun. Herkese ayrım yapmaksızın yardım ediyorlar. Belediyenin çalışmalarından çok memnunum. Yollarımızı yaptı. Su arıtması için çalışıyor. Çöpleri ayırıp kullanılabilir hale getirdi. Bolu için çok güzel çalışmalar bunlar, ileriye yönelik çalışmalar. Epeyce yol kat edildi. Aynen böyle devam edilmeli diye düşünüyorum.”

TURİZM İÇİN KESİNLİKLE ÇALIŞILMALI

Lüleburgaz'dan gezmeye gelen Bahriye Kasapoğlu ve Fikriye Ercili 10 gündür Bolu'da olduklarını söylüyorlar. Bolu'yu ve Bolu'nun doğal güzelliklerini çok beğenen misafirlerimiz en beğendikleri yerlerin Gölcük ve Üniversite kampüsü olduğunu söylediler: “Doğal güzellikleri ve piknik alanları çok güzel, fakat Bolu'nun içinde çok sıkıldık, gezecek oturacak bir yer bulamıyoruz. Turizm açısından merkeze bir takım çalışmalar yapmalılar. Belediye bununla ilgilenmeli. Merkezdeki kaldırımlar güzel geniş yapılmış üst üste arabalar yok. İzzet Baysal Caddesi çok hoş gözüküyor. Ama turizm için kesinlikle çalışılmalı burada. Bir de evden akan sular çok berbat, kum gibi kireç birikiyor suyun dibinde. Arıtma sistemi kurulacakmış. Bir an önce kurulmalı. Su çok önemli. Musluktan su alıp yemek pişirilmiyor.”

MEMNUN DEĞİLİM BELEDİYEDEN

Bilal Kamış Belediye'den çok dertli: “Memnun değilim belediyeden” Boş durmamış araştırmış Bilal Bey “ Belediye gizlice suya %14 zam yapmış. Bu insanlara duyurulmadı. Ben yılbaşından önce 50 TL'ye 27 ton su alıyordum. Yılbaşından sonra bir baktım 50 TL'ye 23 ton su almışım. Sorunca söylediler. % 14 zam yapıldı suya ondandır, dediler. Bunun halka duyurulması lazımdı ama duyurulmadı” diye anlattı. Belediyenin eksik bıraktığı birçok konuya değinen Bilal Kamış TOKİ'de oturuyor. 8 ay önce taşındıkları evin yolunun hala asfaltlanmadığını söyledi. “Başvuru yaptık. Belediyenin şikâyet dilek kutusuna mektup yazıp attım, ses yok. Hala bekliyoruz” dedi. TOKİ konusunda belediyenin umursamaz tavrını eleştiren Bilal Bey, “TOKİ'nin otobüs güzergâhı da işimize yaramıyor. Benim Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde okuyan kızım var, okula çıkabilmek için iki otobüs değiştirmek zorunda kalıyor. Çocukları perişan ediyorlar. Ben belediye başkan yardımcısına çıktım bu konuyu görüşmek için, İhsan Bey beni dinlemedi bile” dedi ve artık bir şeyler yapılması gerektiğini dile getirdi.

BELEDİYEYE GÜVENİMİZ KALMAYACAK

Celal Yanık söze, “Çöp sorunu var” diyerek başladı. Cemal Bey çöp alımının yeni düzeninden şikâyetçi “Bence çöp alımı eski düzenine dönmesi lazım. Gün aşırı çöp alımı, hangi gün neyi atacağımızın belli olmadığı bir sistem. En azından her gün çöp çıkarılmalı, böyle çok zor durumda kalıyoruz. Belki ayrıştırma iyi bir fikir ama çöpün toplanması konusu üzerinde çalışılmalı” dedi. Geçenlerde yolda giderken amortisörünün patladığını söyleyen Celal Bey, “Devlet Hastanesi'nden Uran yoluna dönünce kanal yolu çok berbat. Kavisli ve çok bozuk bir yol. Geçenlerde o yolda giderken amortisörü patlattım. O yol bir an önce düzeltilmeli. Yolları yaptık diyor belediye başkanı o yol hiç dikkatini çekmemiş galiba.” Su konusunda da şikâyetçi olan Celal Bey, “Seçim zamanı haftaya arıtılmış sularınız akacak diyordu Alaaddin Başkan. Üstünden bir yıl geçti, hala ses yok. Su arıtma sistemini bir an önce tamamlamalı yoksa belediyeye güvenimiz kalmayacak” dedi.


Bu haber 1429 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi