Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  Nasıl bir demokrat parti istiyorlar? www.boluweb.com | Paylas
11.2.2010 09:10:34
Nasıl bir demokrat parti istiyorlar?

Demokrat Parti yeni oluşum çalışmalarına büyük bir hızla devam ediyor. Demokrat Parti'nin yeni oluşan Bolu teşkilatı ve yaptığı çalışmalar hakkında durum değerlendirmesi yapmak üzere geçmiş dönemde her iki partide de aktif olarak görev yapmış kişilere Demokrat Parti'nin bugününü ve ya pılacak çalışmaları sorduk.

Anavatan Partisi Eski İl Başkanı Yusuf Yaman, Demokrat Parti'nin Bolu'daki siyasi çalışmaları hakkında “Gelişmeleri yakından takip ediyorum. Demokrat Parti'nin bünyesinde uzun yıllar siyaset yapmış ve toplamda ülkede neredeyse %80 oranında oy almış iki köklü partiyi barındırması elbette çok önemli. Şuan ki mevcut siyasette bir alternatifsizlik sorunu bulunmaktadır. Demokrat Parti iyi bir çalışma örneği gerçekleştirebilirse, Türkiye'de şuan siyasi olarak hissedilen boşluğu dolduracaktır. Vatandaşımız da mevcut iktidarın durumunu görmektedir. Halkın talepleri de yeni bir siyasi oluşumu destekler niteliktedir” dedi.

YENİ İSİMLERİN ÖN PLANI ÇIKMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Yaman açıklamasının devamında, Demokrat Parti büyük kongrede belirlenecek genel başkanlık seçimleri ile ilgili şunları söyledi: “Ben yeni oluşan bir siyasi hareketin içinden yeni isimlerin ön planı çıkması gerektiğini düşünüyorum. Siyaseten yıpranmamış kişilerin ön plana çıkması daha doğru olur diye düşünüyorum. Yeni kadro hareketinin yeni isimleri ön plana çıkartması daha doğru olur. Artık esikleri bir yana bırakıp yeniye bakmak lazım. Önümüze bakmamız lazım.”

MİLLETVEKİLLİ ADAYLIĞI İÇİN BİR TEKLİF OLURSA, ONU DEĞERLENDİREBİLİRİM

Yaman açıklamasının sonunda, “Ben uzun yıllar taban siyaseti ile uğraştım. Anavatan Partisi'nde İl Başkanlığı yaptım. Bu süreçten sonra bu görevi başka arkadaşların sürdürmesi daha doğru olur. Yeni oluşan il örgütü ile ilgili bilgim var, bana da bu konuda teklif getirdiler ancak benim bu süreçten sonra ancak milletvekilli adaylığı için bir teklif olursa onu değerlendirebilirim” dedi.

TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞMEK ÇOK ÖNEMLİ

DYP Eski İlçe Başkanı Şükrü Kargun,Demokrat Parti'yle birlikte ortaya çıkan yeni oluşumla ilgili “Merkez sağın Türkiye'de uzun yıllar temsilciliğini yapmış, iki önemli partinin tek çatı altında buluşması elbette çok önemli. Anavatan Partisi ve Doğru Yol Partisi Türkiye'de uzun yıllar merkez sağı temsil etmiş önemli partilerdir” dedi.

DEMOKRAT PARTİ'NİN CİNDORUK'UN BABALIĞINA VE AĞABEYLİĞİNE DAHA İHTİYACI VAR

Kargun, Hüsamettin Cindoruk'un genel başkanlığa devam edip etmemesi ile ilgili olarak şunları kaydetti: “Cindoruk partide çok önemli rol oynamış, iki partinin birleşme sürecinde çok önemli görevleri üstlenmiştir. Cindoruk'un bir süre daha Genel Başkan olarak kalmasının daha doğru olacağını düşünüyorum. Demokrat Parti'nin, Cindoruk'un babalığına ve ağabeyliğine daha ihtiyacı var”

SİYASETE GİRİLİR ÇIKILMAZ

Kargun, Bolu'daki örgütlenme çalışmaları hakkında “Bolu'da yeni oluşturulmaya çalışılan kadroyu destekliyorum. Bugün devletten herhangi bir ödenek almadan kendi imkânları ile cebinden belli bir külfeti karşılayarak birilerinin bir şeyler yapmaya çalışması çok önemli. Arkadaşlarımızı sonuna kadar destekliyorum” dedi. Kargun açıklamasının sonunda, siyasi herhangi bir planın olup olmadı ile ilgili sorumuza “Siyasete girilir çıkılmaz. Önümüzdeki günlerde ne olur bilemiyorum. Üzerimize bir görev düşürse yaparız” dedi.



 

Bu haber 1800 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi