Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  Bu yasadan en çok esnafımız etkilenecek www.boluweb.com | Paylas
17.7.2009 08:35:06
Bu yasadan en çok esnafımız etkilenecek

 Bolu milletvekilleri Fatih Metin, Metin Yılmaz, Yüksel Coşkunyürek, AKP İl Başkanı Ali Ercoşkun, belediye meclisi üyeleri ve il genel meclisi üyeleri Bolu ESOP'u ziyaret etti. Bolu Bakkallar Şekerciler ve Bayiler Odası Başkanı Selahattin Ayen,milletvekillerine, esnafların yaşadığı sıkıntılardan bahsetti.

İçinde milletvekillerinin de olduğu AKP'li grubu, Bolu ESOP Başkan Vekili ve Bolu Lokantacılar Odası Başkanı Murat Abak, Bolu Bakkallar Şekerciler ve Bayiler Odası Başkanı Selahattin Ayen, Bolu Ayakkabıcılar Odası Başkanı Tahsin Sert, Bolu Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Selahattin Varlık ve Bolu Kahveciler ve Otelciler Odası Başkanı Mustafa Kalaycı karşıladı. Gerçekleşen ziyarette esnafların yaşadığı güncel sorunlar değerlendirildi.

HER ÇIKAN YENİ UYGULAMADAN, EN ÇOK ETKİLENEN KESİM KÜÇÜK ESNAF OLUYOR

Bolu Bakkallar Şekerciler ve Bayiler Odası Başkanı Selahattin Ayen, milletvekillerinin gerçekleştirdiği ziyaretten mutlu olduklarını ifade etti. Ayen, küçük esnafın yaşadığı sorunlar ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bizim esnafımız, “Artık sıkıntılarımız ne zaman biter” diyebilecek ve artık iyi gün görebileceğinin umudunu içinde taşıyamıyor. Bu nedenle sıkıntılarımız devam ediyor. Her çıkan yeni uygulamadan en çok etkilenen kesim küçük esnaf oluyor. Yaptığı işi sürdürse sürdüremiyor, başka bir sektöre yatırım yapsa mevcut kısıtlı sermayesi ile başka bir iş yapabilmesi mümkün değil. Sizler de bu sorunları biliyorsunuz. En son sigara yasakları ile ilgili, esnafımız nasıl etkilenecek. Tabi biz çıkan bu kanuna karşı değiliz. Doğru bir karar olduğunu düşünüyoruz. Ama bu yasadan en çok etkilenecek olan esnafımız olacak. Esnafımızın yaşadığı sıkıntılara bir sıkıntı daha eklenirse, bu işin altından kalkamayacak duruma geleceğiz. Bu işin içinden nasıl çıkacağız, bu durum hepimizi çok düşündürüyor.”

HER ŞEY DAHA DÜZENLİ OLABİLİRDİ

Ayen açıklamasının devamında, büyük marketlerin çalışma alanlarını düzenleyen yasanın bir türlü meclisten çıkmadığını vurgulayarak, “Siz de biliyorsunuz, bu büyük marketler ve market zincirleri ile ilgili yasadan esnafımız ümidini kesti. Hangi çalışma yapılacak da bu işletmelerin çalışma düzeni ile ilgili bir değişiklik yapılacak, bu durumu kimse kestiremiyor. Bizim şehrimizde bu işletmeler daha etkili ve yaygın bir şekilde kuruldular. Tabi ticarette belli değişimler ve gelişmeler oluyor. Bu gelişime ve değişime ayak uydurabiliyorsanız iyi. Ama ayak uyduramıyorsanız bu işletmeler ne yapacak. Bizim için bu işletmelerin plansız olarak yaygınlaşması küçük işletmeler açısından çok büyük sıkıntı oldu. Marketlerin şehrin içinde planlanması ile ilgili bir düzenleme yapabilseydik, her şey daha düzenli olabilirdi. Küçük esnafımızı korumamız lazım. Ben bu durumun göz ardı edildiğini düşünüyorum” dedi.

7 YILDIR MAALESEF BİR TÜRLÜ YASA ÇIKARILMADI

Ayen'in yaptığı açıklamanın ardından Bolu Milletvekili Metin Yılmaz, Marketler Yasası ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Marketler yasası çıktı çıkacak. Tamam, bitti deniliyor bize. Biz de tamam bitti, çıkacak diye açıklama yapıyoruz. 7 yıldır maalesef bir tülü yasa çıkarılmadı. Bu devam eden bir süreç. Tabi bu durum pastayı bölüşme kavgası, hükümetin üzerinde de bu konuda belli bir baskı var. Bu konuda bir noktada uzlaşılacak. Bu noktada örnek alacağımız alanda Avrupa olacak. İşte bu Avrupa birliği süreci ile birlikte bu konuda bir düzenlemenin yapılacağını düşünüyorum. Bu sorun en kısa zamanda çözülür diye umuyoruz.”

Bu haber 1819 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi