Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  Tek liste parti için her zaman iyidir www.boluweb.com | Paylas
17.6.2009 15:18:20
Tek liste parti için her zaman iyidir

AKP Bolu İl Başkanı Ali Ercoşkun, hafta sonu gerçekleştirilecek AKP İl Kongresi ile ilgili gazetemize açıklama yaptı. Ercoşkun yaptığı açıklamada;“Tek listeyle kongre sürecine gidilmesi, partiler açısından her zaman olumlu olmuştur”dedi.

AKP Bolu İl Başkanı Ali Ercoşkun, kongre süreci ile ilgili yaptığı değerlendirmede; “Şu ana kadar gördüğümüz kadarı ile bir liste hazırlığı yok. AK Parti'nin kuruluşundan bu yana partinin kuruluşunda emek veren arkadaşlarla görüşüyoruz. Dolayısı ile yeni dönemde daha etkili, daha verimli çalışmalar yapabilmek için, yönetimde nasıl bir tasarrufta bulunmalıyız, bunun istişarelerini yapıyoruz. Gerçi yönetimimizi yeni oluşturduğumuz için ve gerçekten emek vererek oluşturduğumuz için çok büyük değişiklikler olmayacak. Ama elimizden geldiği kadar verimli çalışabilecek bir yönetim oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

ALTERNATİF LİSTE ÇALIŞMASI OLABİLİR

Ercoşkun açıklamasının devamında, kongre süreci ile ilgili alternatif listelerin oluşmasında her türlü ortamı sağladıklarını belirterek; “AK Parti, demokratik yöntemlerin en üst düzeyde olduğu bir parti. Dolayısı ile alternatif liste çalışması olabilir. Biz bu durum için gerekli her türlü ortamı oluşturduk. Siyasetle uğraşanlar bilir, sonuçta kongrede delegeler oy kullanır. Bu delegelerin hangi ilden, iletişim bilgileri vs. açık bir şekilde ortada. Partiden bu noktada bilgi isteyen herkese bilgi veriyoruz. Olabildiğince açık bir ortam oluşturmaya çalıştık” dedi.

İKİ AYRI KUTUP OLAYI ORTADAN KALKAR

Tek liste ile yapılan çalışmaların her zaman daha olumlu sonuçlar oluşturduğuna değinen Ercoşkun, açıklamasına şu sözlerle devam etti: “Tek listeyle kongre sürecine gidilmesi, partiler açısından her zaman olumlu olmuştur. İki ayrı kutup oluşma olayı ortadan kalkar. Dolayısı ile her kesimden insanı o yönetimin içersinde bulmak mümkün olur. Bu durum da, partilerin gelişimleri açısından faydalı bir şeydir. Kongreye tek liste ile gidilmesi, AK Parti teşkilatı açısından sevindirici bir durum.

İSTİŞARELERİN SONUÇLANDIRILAMAMASI NEDENİYLE, ÖYLE BİR SÜREÇ YAŞANDI

Geçmiş dönemdeki kongre süreçlerini değerlendiren Ercoşkun; “AK Parti bundan önce iki kongre gerçekleştirdi. Bu kongrelerin ilkinde tek liste olarak gidildi. Tek liste olarak gidilmesinde, benim ve o süreçte beraber çalıştığımız arkadaşların çok ciddi bir katkısı oldu. Biz o dönemde tek liste olarak kongre sürecine gidilmesinin faydalı olduğunu düşündüğümüz için, bu türlü bir tavır oluşturduk. Tek bir liste oluşturduk ve kongre sürecine gidildi. Ondan sonraki kongre sürecinde, bir tarz farklılığı oldu. AK Parti içerisinde o dönemde yapılan istişarelerin sonuçlandırılamaması nedeniyle öyle bir süreç yaşandı. Bizim o dönemde aday olmamızın nedeni, her şey daha iyi olsun diye aday olduk” dedi.

HİÇBİR ZAMAN OLAYI KAVGA BOYUTUNA GETİRMEDİK

Ercoşkun açıklamasının sonunda, parti çıkarlarını her şeyin önünde tuttuklarını belirterek; “Şu ana baktığınızda, o dönem itibari ile karşı karşıya olduğumuz hiçbir arkadaşla şu an hiçbir sorunumuz bulunmuyor. Kişisel bir hareket olmadığı için, tamamen parti menfaatleri düşünüldüğü için olayı hiçbir zaman olayı kavga boyutuna getirmedik. Dolayısı ile o süreçteki arkadaşlarımla birlikte hareket ediyoruz” dedi.

Bu haber 957 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi