Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  SOBASININ ÜZERİNDE ISITIP YİYOR www.boluweb.com | Paylas
SOBASININ ÜZERİNDE ISITIP YİYOR

 

Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Genel Sekreteri Ramazan Güzel'in, elektronik ortamda Başkan Tahir Gayret'in imzasını kullanarak, birliğin 445 bin lirasını sevgilisinin hesabına 6 ay boyunca havale yapması olayını Bolu Gündem Gazetesi olarak ortaya çıkarmamızın ardından sanayi esnafı isyan bayrağını çekti. “Bolu'da şok olay” ve “445 Bin Liralık Aşk Hikayesi” haberleri üzerine konudan haberdar olan Bolulu sanayi esnafının bir kısmı Başkan Gayret'in bir an önce istifa etmesi gerektiğini, bir kısmı bu işi temizleyip de istifa etmesi gerektiğini vurgularken, birçok esnaf ise bankalardan kredi çekerek yeni dükkanlar için para yatırdıklarını açıklayarak BESOB' a karşı güven bunalımı yaşadıklarını kaydettiler.

Bolu'da şok eden olay nedeniyle sular durulmuyor. Birliğin 445 bin lira dolandırılmasının ardından Genel Sekreter Ramazan Güzel, “Dolandırıcılık” suçundan tutuklanmış ve bu haberimizin ardından Pazar günü yönetim kurulu eşliğinde basın açıklaması yapmak zorunda kalan BESOB Başkanı Tahir Gayret'in, beyanları sanayici esnafını tatmin etmedi. Konuyu birde sanayi esnafı gözüyle bakmak için dün bütün gün esnaflara konu hakkında görüşlerini aldık. Yapılan görüşmelerde esnafların bir çoğu Başkan Gayret'in derhal istifa etmesi konusunda fikir birliğinde bulunurken, kimileri de bu işi hemen temizleyip görevinden alınması konusunu dile getirdiler. Esnafların çoğu ise BESOB' a yeni dükkanlar için bankalardan kredi çekmek zorunda kaldıklarını, bu paranın derhal birliğe geri ödenmesi gerektiğini vurguladılar.

İŞTE SANAYİ ESNAFININ GÖRÜŞLERİ

Ahmet Öztürk / Lokanta Esnafı: 
Bolu Gündem Gazetesi sayesinde haberi duyduk. Adalete her zaman güveniyoruz. Tahir Gayret'in dediğine göre esnaflar sıkıntıya girmeyecekmiş. Derhal sanayiye gelip toplantı yapmasını bekliyoruz. İnşallah para geri döner. Bu olayda tamamen vurdumduymazlık görüyorum. Bu olayı gerçekleştirenleri kınıyorum. Sanayide insanlar telaşlı. Bolu Gündem Gazetesini paylaşamıyorlar burada. Şok etkisi yaptı. Sanayi esnafı bir toplantı bekliyor. 

İsa Çetin/ Demir Doğramacı: 
Dişimizle tırnağımızla kazandığımızla topladık biz bu paraları. Çalışıp çabalıyoruz. Ortada olan rezilliğe bak. Böyle bir şey beklemiyorduk. 12 bin 500 lira para ödedim. Ama o para gitti. Evraklarımız var. Millet simit alıp dükkânında yağ sobasının üzerinde ısıtıp karnını doyuruyor. Zaten durumumuz kötü. O paralar boğazından nasıl geçer? Her şey meydanda… Kredi çekip bu parayı veren arkadaşlarım var.

İmdat Acar/ Oto Boyacısı: 
Olayı duyunca çok şaşırdım. Ben bu parayı kredi çekerek, ne sıkıntılar çekerek, bir dükkan sahibi olalım diye ödedim. Üzüntüyle karşılıyorum. Biz Tahir Gayret'e güveniyoruz. O iyi bir insan. Gerekeni yaparlar. Yazık günah bu kadar paraya… İllaki önlemini alacak insanlar vardır.

İbrahim Kılıç / Lastikçi: 
Hiç hoş değil. Belki paramız gitmişti ilk etapta ama yerine koyarlar. Umudumuz var. Bu hesapları kontrol etmeleri gerekirdi. Tahir Gayret çok emek vermişti.

Mehmet Bayram / Akü Elektrikçi: Yönetim o adama o yetkiyi nasıl vermiş. Niye bir sekreterin üzerinde öyle bir para çıkıyor. O hesaplar şimdiye kadar hiç kontrol edilmemiş mi? Bu paranın geri gelmeyeceği belli bir şey. 8.500 TL ödedim 4.000 TL borcum var. Zaten paraları yatırırken nereye gittiğini bilmiyorduk. Yönetim o parayı bulup ta istifa etsin edecekse.

Rıfat Taşdelen: 
Büyük bir rakam. Biz paraları yatırdık. Biz küçük esnafız. 24 Bin TL para ödedik. Bu paranın geri gelmesi gerekiyor. Tahir Gayret'in sorumluluğu var. İstifa etme durumu yok.

Necdet Kapucu : 
Öyle bir şey varsa dükkanların parasını versin millet oradan çıksın. Biz kredi çektik, çoluğumuzun çocuğumuzun rızkından verdik. Bizim seçtiklerimiz denetleyeceklerdi. Bu dükkanların ne olacağı daha belli değil. Herkes burada kredi çekti,

Fatih Aksoy/ Oto Balans: 
Tamamen fiyasko… Bu kadar para toplanıp bu kadar süre bankada durursa bu tür olaylara davetiye çıkıyor. Bu işlerin sonuca bağlanması gerekiyordu. Bunu gözden kaçırmak anormal bir olay. Çözüm üretilmesini istiyorum. Biz dişimizden tırnağımızdan artırıp kazanıyoruz. Bu helal para kimseye yaramaz. Sizi tebrik ederim böyle bir şeyi ortaya çıkardınız. Ben kibarlığımdan daha fazla sert konuşmak istemiyorum. Yapılmayacak işler bunlar. Bu işe bir çözüm bulmamız gerekiyor. Siz arkasından giderseniz işin bu iş çözülür. Mecburen para geri gelecek. Yoksa bu sıkıntı büyür.

Fikret Sözkesen/ Doğramacı : 
Bu yöneticilerin hatasıdır. Herkesin hesabını kitabını bilmesi gerekir. Ne olacağını bilmiyoruz. Biz bu parayı inşaat tepelerinde çalışarak kazanıyoruz.

Kurtuluş Beykoz: 
Öyle bir şey duyduk medya da. Sadece genel sekreteri içeri aldıklarını duydum. Gerekeni yaparlar, bize söz düşmez.



 
Bu haber 1628 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi