Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  KESK' YİNE ALANLARDA www.boluweb.com | Paylas
KESK' YİNE ALANLARDA

 

KESK Üyeleri dün sabah 28 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda içlerinde bağlı sendika üyelerinin de oldu 167 kişinin gözaltına alınması nedeniyle bankalar önünde eylem gerçekleştirdi.

Eyleme yaklaşık 40 KESK üyesi katılırken, SES Örgütlenme Sekreteri KESK Dönem Sözcüsü Özkan Üstün, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. 

Üstün, yaptığı açıklamada “AKP'lilerin ileri demokrasisi her gün yaşanan gözaltı ve tutuklama furyası ile devam ediyor. Ancak otoriteler, faşizan rejimlerde rastlanabilecek, emek ve demokrasi düşmanlığı üzerine inşa edilen, bu sözde ileri demokrasiye muhalif herkes, farklı olan her düşünce baskı ve gözaltı uygulamaları ile susturulmak, sindirilmek isteniyor” ifadelerine yer vererek, “ Yarattığı korku imparatorluğunun gölgesinin ulaşmadığı hiçbir alan bırakmamakta kararlı olan AKP, insanca bir yaşam ve demokratik bir ülke isteyen herkesi hedef tahtasına konulmuştur. Bunun için sendikal barajlarla örgütlenmelerinin önüne yeni engeller çıkarılan grev yasaklı tek sendika rejimine “ karşı insanca bir yaşam mücadelesi veren kamu ekmekçileri, eşitlik mücadelesini yükselten kadınlar, gerçeğin peşinde koşarak kalemini ve onuru satmayan basın emekçileri; parasız, bilimsel demokratik ve anadilinde eğitim isteyen öğrenciler emek ve demokrasi mücadelesi yürütenlerin savunma görevini üstlenen avukatlar, doğa katliamlarına karşı sesini yükselten çevre hakkı savunucuları kısacası siyasi iktidarın dikta düzenine karşı sesinin yükselten herkes gözaltına alınıp tutuklanmaktadır” dedi. 

Sözlerine , “Ülkemize dünyada “ hapisteki sendikacıların en fazla olduğu ülke olma utancını yaşatanlar bununla da yetinmek istememektedir. Ülkemize dünyada hapisteki sendikacıların en fazla olduğu ülke utancını yaşatanlar bununla da yetinmek istememektedir. Her türlü baskıya rağmen sesini yükselten, kamu emekçilerinin vicdanının sesi olmaya devam etme kararlığından ödün vermeyen, KESK ve bağlı sendikalarını tamamen saf dışı bırakmak için Türkiye'nin dört bir yanında üye ve yöneticilerimize yönelen keyfi gözaltı ve tutuklamaları olanca hızıyla sürmektedir” diyerek devam eden Üstün, “ Son olarak dün sabah saatlerde 28 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda içlerinde konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın yönetici ve üyelerinin de bulunduğu toplam 167 kişi gözaltına alındı. Aralarında KESK eğitim örgütlenme sekreterimiz Akman Şimşek ve eşi Mehtap Şimşek'inde bulunduğu, çok sayıda üye ve yöneticimiz daha önce defalarca tanık olduğumuz görüntüler eşliğinde gözaltına alınmıştır. KESK genel merkezi ve bazı sendikalarımızın şubeleri yine didik didik aranmıştır” dedi. 

Soruşturmanın gizliliğinin gerekçe gösterilmesi dolayısıyla bilgi alamadıklarını, gözaltına alınanların kaçının bağlı sendikaların yöneticisi veya üyesi olduğu konusunda bir bilgiye sahip olmadıklarını söyleyen Üstün, “ Soruşturmanın gizliliği gerekçe gösterilerek tarafımıza bilgi verilmediği için gözaltına alınanların kaçının bağlı sendikalarımızın yöneticisi veya üyesi olduğu konusunda henüz bir bilgiye sahip değiliz. Elbette bildiğimiz şeylerde var. AKP'nin kendisine muhalefet eden herkesi bazen varlık nedenlerinin oluşturan en doğal eylem ve etkinliklerini suç sayarak bazen de suç yaratarak itibarsızlaştırma konusunda ustalaştığını biliyoruz. KESK olarak kamu emekçilerinin sınırlı iş güvencesine dahi göz koyanlara karşı sesimizi yükselttiğimiz, ülke genelinde başlattığımız örgütlenme kampanyasının birinci gününde gerçekleştirilen bu operasyonun daha öncekiler gibi kesinlikle tesadüf olmadığını da çok iyi biliyoruz. Bizleri baskı almaya çalışan, haklı mücadelemizden döndürmeyi amaçlayan her türlü hukuk dışı ve fiili uygulamaların karşısında geçmişte olduğu gibi, bugün de sessiz kalmayacağımız bilinmelidir. KESK olarak tüm demokratik muhalefete, üye ve yöneticilerimize yönelik yıldırma ve sindirme uygulamalarına son verilemesini, gözaltına alınan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi. 

Son olarak “ Bilinmelidir ki KESK ve dostları emek ve demokrasi mücadelesini yükselterek her türlü hukuk dışı uygulamanın karşısında olmaya, emek ve demokrasi güçleri için her geçen gün karalanan bu tabloyu ortadan kaldırma mücadelesini kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir.”diyen Üstün, “Gözaltına alınan tutuklanan üyelerimizin haklarını her zeminde koruyup savunmaya devam edeceğiz. AKP hükümetinin faşizan politikalarına karşı duracak, zulmün ve zorbalığın efendileri önünde asla boyun eğmeyeceğiz” diyerek sözlerini sonlandırdı.



Bu haber 1370 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi