Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  ÇAMKENT HASTANESİ 1 EKİM'DE BOLULULARIN HİZMETİNDE www.boluweb.com | Paylas
26.9.2012 09:49:58
ÇAMKENT HASTANESİ 1 EKİM'DE BOLULULARIN HİZMETİNDE

 

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Mezun olduktan sonra İhtisasını Zekai Tahir Burak Hastanesi Büyük Doğum evinde yapan Jin. Opr. Dr. Ahmet Paşabeyoğlu Türkiye'nin çeşitli hastanelerinde başhekimlik yaptıktan sonra 2003 yılında Başbakanlık Başhekimliğinden emekli oldu. Daha sonra İç Anadolu'nun birçok ilinde doktorlara eğitim veren daha sonra Bolu'da görev yapan Paşabeyoğlu, Bolu'nun muhteşem güzellikleri ve insanların etkisinde kalarak deneyimlerinden faydalanmasını istedi.
Paşabeyoğlu konuşmasında hastane görev yapacak hekimleri tanıttı;”Hastanemizi jin. Opr. Dr Ensar Akdemir ve Jin.Opr.Dr. Oskar Öğüten hocalarımızla beraber açtık. Başhekimliğimizi Prof.Dr. Uğur Oral "kendisi anestezi ve yoğun bakım uzmanıdır" üstlendi. Başhekim yardımcılığını Ensar hocamız yürütüyor. Ayrıca hastanemizde; Pediatrik kardiyoloji uzmanı Doç.Dr. Haşim Hüsrevşahi, Radyoloji uzmanı Prof. Dr. Ahmet Oktay Işık, Biyokimya uzmanı ve eczacı Uzman Dr. Olcay Akad, Beyin cerrahı Prof. Dr. Fadıl Aktürk, Acil hekimleri Dr Sema Büyükkorkmaz ve Dr Mehmet Akif Yüksel görev yapmaktadır.”

TÜRKİYE'NİN ÖNDE GELEN DOKTORLARI ÇAMKENT HASTANESİ'NDE
Daha önce Özel Dünya Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi olarak hizmet veren Çamkent Hastanesi'nde görev yapan Paşabeyoğlu eskiden hastanede doktor olarak görev yaptı.Şimdi ise Paşabeyoğlu hastanenin ortaklarından.Hastanenin değişim sürecini Paşabeyoğlu şöyle anlattı;”Bu hastane kadın doğum hastanesi olarak açıldı, açılırken buranın başhekimi Dr.Güner Yücel hanım beni aradı ve beraber çalışmamız konusunda ısrarcı oldu. Üç ay kadar çalıştıktan sonra bazı nedenlerle ayrılmak zorunda kaldım. Hatta giderken de tekrar buraya döneceğimi ve bu hastaneyi tekrar ayağa kaldıracağımı düşünüyor ve bunu dile getiriyordum. Daha sonra Çağsu Hastanesinde de birkaç ay daha görev yaptım. Bu sırada Bolu halkına ve Bolu'nun güzelliklerine olan hayranlığım bir kat daha arttı ve bu güzel insanlara hizmet edelim kararına vardık. Bu hastanenin Dr. Aytuğ Kolonkaya tarafından tekrar açıldığı fakat işletme sorunları yaşaması sebebiyle bırakmak zorunda kaldığının duyumunu aldık. Hastaneyi kuran Münir Mungan ve Necdet Adak 'ın hastaneyi tekrar faaliyete geçirmek için yaptıkları çalışmaların sonuç vermemesi üzerine, kendileri bizi arayarak hastaneyi bize vermeyi taahhüt ettiler. Geldik anlaştık. Baktık ki hastanenin bazı delikleri var delikleri kapattık. Çeşitli alet ve edevatları yoktu, tomografisinden tutunda monografisine kadar hepsini yeniden kurduk, hocaları getirdik. Hocalarımız Türkiye'de rektörlük seviyesinde görev almış, branşında Türkiye'nin önde gelen doktorlarıdır.”

“BOLU'NUN YERLİSİ NE ZAMAN İSTERSE BU HASTANEYE ORTAK OLABİLİR”
Paşabeyoğlu, açıklamasının devamında Çamkent Hastanesi'nin Bolu'da sağlık sektöründe tam teşekküllü hizmeti ile büyük bir açığı kapatacağını belirterek;”Biz hastaneyi kadın doğum hastanesi olarak aldık. Fakat Bolu'nun tam teşekküllü ve hoca seviyesinde doktorların görev aldığı bir genel hastaneye ihtiyaç duyduğunu biliyorduk. Sağlık Bakanlığı'ndan genel hastane ruhsatı almak oldukça zor bir süreç gerektiriyor. Bu konudaki hazırlıklarımızı süratle tamamladık ve hastanemizin ismini Çamkent Hastanesi olarak değiştirdik. Çamkent ismini verirken istedik ki hastanemizin ismi Bolu'nun dokusunu, yapısını yansıtsın. Bolu'nun yeşilini Bolu insanının sıcaklığını yansıtsın. Bolu insanı patatesi satıp bankaya yatırıyor, yatırım yapmıyor . Biz o patates satanları ortak olmaya çağırıyoruz. Biz bu hastaneyi aldık ama sermayeye açığız, yani Bolu'nun yerlisi ne zaman isterse bu hastaneye ortak olabilir buna açığız. Bütün çabamız 1 Ekim tarihinde hastanemizi genel hastane olarak açmak. Bu amaçla bakanlıktan sekiz kadro istedik. Beklediğimiz kadrolar ortopedi, dahiliye, genel cerrahi, kulak burun boğaz, üroloji, göz, çocuk hastalıkları ve beyin cerrahi . Umarım kadro tayini bu tarihe yetişecektir. Maalesef bürokrasi çok ağır işliyor, hantal bir yapımız var. Beyin cerrahımızın çalışabilir izni bir aydan fazla bir süre önce çıkmasına rağmen il sağlık müdürlüğündeki ilgisizlik sebebiyle hala çalışamıyor. Bu ilgisizlikten sağlık müdürlüğü biran evvel kurtulmalı. Yönetmelikler çok açık ve seçik. Daha hızlı olabileceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

“ARAMIZDA BOLU'DA YETİŞEN HEKİMLERİ DE GÖRMEK İSTİYORUZ”
Paşabeyoğlu, açıklamasının sonunda Sağlık alanında olabilecek en üst hizmet anlayışıyla, sağlıkta Bolu halkına bir hizmet olsun diye geldiklerini ve ellerini taşın altına koyduklarını söyleyerek şöyle konuştu;”Bu hastane çökmüştü, hatta refiklerimiz bu hastanenin asla açılamayacağı ve kapalı olduğu hakkında kamuoyuna yanlış bilgiler vermekteydi. Bu hastane hiç bir zaman kapanmadı. Bizler üst düzey hocalarla Bolu halkına, bölge halkına hizmet vermeye talip olduk ve sonuna kadar varız. Biz burada yetmiş kadar kişinin ekmeğini aşını sağlamak için hastaneyi aldık. Biz almasak burası büyük ihtimalle kapanır otele çevrilirdi veyahut da kız yurdu olurdu. Biz diyoruz ki devlet hastanelerinde halk sıkıntı çekiyor, diğer hastanelerde sıkıntı çekiyor, üniversitelerde yardımcı doçentler görev yapmaya çalışıyor. Biz burada doçent, profesör ve deneyimli şeflerle hizmet vereceğiz. Üniversitede ki hocalarımız yanlış anlamasın biz üniversiteler üstü bir cerrahi butik genel hastane yapmayı planladık. Aramızda rektörlüğe kadar yükselmiş, dekanlık yapmış arkadaşlarımız var. Diğer branşlarda aynı durumda. Biz aramızda Bolu'da yetişen hekimleri de görmek istiyoruz, onları buraya bekliyoruz. Tüm kadrolarımızı tamamladık, ama bizimle çalışmak isteyen herkese kapımız açık. Gelsinler bizimle sohbet etsinler bilgi alsınlar biz açığız. Biz köyden gelen bacımızı da reisi cumhurumuzun eşini de eşit tutarız. Biz böyle biz anlayışa sahibiz. Gelir köydeki bacım bana ineğini anlatır, orda horlanmıştır ama burada belki de kocasından görmediği itibarı görür” diyerek konuşmasını bitirdi.

Bu haber 2715 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi