Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  Highway Outlet'in açılmasıyla başlayan ve Bolu esnafını yakından ilgilendiren tartışma sürüyor www.boluweb.com | Paylas
10.8.2011 11:17:21
Highway Outlet'in açılmasıyla başlayan ve Bolu esnafını yakından ilgilendiren tartışma sürüyor

 Belediye Başkanı: Highway'le gurur duyuyorum

Semercioğlu: Bolu esnafı büyük zarar gördü

Bolu Dağı A.Ş. tarafından yapımı tamamlanarak hizmete açılan Highway Outlet farklı değerlendirmeleri de beraberinde getirdi. Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, dinlenme tesisi amacıyla ihale edilen Highway Outlet'in alışveriş merkezi haline gelmesiyle Bolu esnafına büyük zarar verdiğini söylemişti. Başkan Yılmaz ise konuyu farklı bir boyuttan değerlendirerek, “Highway'le gurur duyuyorum” dedi. Esnafın sesi olması iddiasıyla kurulan Bolu ESOB ise konuya ilişkin sürdürdüğü suskunluğuyla adeta minderden kaçtı.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, önceki gün gazetemize yaptığı açıklamada Bolu Dağı esnafının mağduriyetlerinin önüne geçmek üzere oluşturulan Bolu Dağı Highway Outlet'in kuruluş amacı olan dinlenme tesisi yerine alışveriş merkezi haline geldiğini söylemişti. Semercioğlu'nun açıklamalarında şu ifadeler öne çıkmıştı: “Burası özellikle alışveriş yapmak üzere gelinecek bir yer. Otoban üzerindeki illerden buraya alışveriş yapmak için gelenler olabilir. Buranın yatırımı böyle bir yatırım. Otobanda seyahat eden birinin 3 bin metrelik bir firmayı gezerken en az 2-3 saat geçirmesi gerekir. Burası başlı başına bir yatırım. Burada yatırım büyüdükçe müşteri buraya nasıl çekilebilirin arayışları halen sürüyor. Bu durumda Bolu ve Düzce esnafına büyük zarar veriyor. Bunun için otoban kurallarına uygun, otobanda seyahat eden kişilere hizmet verecek şekle sokulması öncelikli hedefimizdir. Bu dev işletme şu an temel gayelerinden uzaklaşıp, tamamen her yere hitap eden bir hale sokulmuş. Hatta ve hatta Boluluların servislerle bu işletmeye getirilmesi düşünülüyor. O zaman Bolu'daki tüm tüccarlar işletmelerini kapatmak zorunda kalır. Onun için bu otoban tesisine dışarıdan girilmemeli ve kesinlikle sadece otobanı kullananlar buradan istifade etmelidirler.”

“HİGHWAY BOLU'NUN GURURUDUR”
Semercioğlu'nun bu açıklamaları sonrası açıklamada bulunan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise “Highway'le gurur duyuyorum” dedi. Bolu'nun Highway Outlet ile devasa ve modern bir tesise kavuştuğunu belirten Yılmaz, “Böylesine devasa tesislere kavuşan iller sevinirler. Bolu'ya yapılan bu tesis bu şehri sevenleri sevindiren bir yatırımdır. Böyle devasa bir tesisi Bolu'ya kazandıranları kutluyorum. Bolu ve Bolu insanı böyle devasa yatırımlara layıktır. Ben Bolu'da yaşayan biri olarak bu tesisin Bolu'da olmasından dolayı gurur duyuyorum. Bu tesis Bolu'da ciddi oranda bir istihdam sağlamıştır. Böyle bir tesisin Bolu'ya yapılmasından birileri muhakkak rahatsız olacaktır. Ama bu tesis Bolu'nun gururudur” diye konuştu.

“ESNAFIN MAĞDUR OLDUĞUNA İLİŞKİN BİR ŞİKAYET GELMEDİ”
Yılmaz açıklamalarının devamında ise, Highway Outlet'in hizmete girmesinden sonra Bolu esnafının mağdur olduğu yönünde kendisine herhangi talepte bulunmadığını belirterek, “Esnaflarımız önceki zamanlarda da çeşitli nedenlerle sıkıntı da olduklarını bize iletmişlerdi. Panayır kurduğumuzda, Rus Pazarı açıldığında da duydukları rahatsızlıkları bir iletmişlerdi. Bizim esnafımız bu konularda hep sıkıntıdadır. Bu da doğaldır. Ancak devasa, modern ve Türkiye hatta dünya çapında bir tesise kavuşmuş olmak bir Bolulu olarak beni gururlandırmıştır. Böyle bir tesise Bolu'nun kavuşmuş olmasından yana sevinçliyim” ifadelerini kullandı.

“BU TESİSİN KURULUŞ AMACI BENİ İLGİLENDİRMİYOR”
Semercioğlu'nun, Highway Outlet'in kuruluş amacının dinlenme tesisi olduğu; fakat alışveriş merkezi haline geldiği yönündeki açıklamaların kendisine hatırlatılması üzerine Yılmaz, şöyle devam etti: “Bu tesisin niye kurulduğu beni ilgilendirmiyor. Çok açık bir şey söylüyorum. Şu an da Bolu Dağı'nda Bolu çapının çok üzerinde, dünya çapında bir tesis kurulması bir Bolulu olarak beni gururlandırmaktadır. Bu tesisi eleştirenler olabilir, eleştiriler yapanların kişisel düşünceleridir. Benim görüşüm bu yöndedir.”

BESOB MİNDERDEN KAÇTI

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu ile Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın Highway Outlet hakkındaki bu değerlendirmeleri sonrasında, “Bolu esnafı gerçekten mağdur oldu mu?” sorusunu yöneltmek üzere defalarca girişimde bulunduğumuz Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Tahir Gayret ise görüşme talebimize herhangi bir olumlu yanıt vermedi. Bolu esnafını yakından ilgilendiren böylesine önemli bir konu karşısında, Esnafın sesi olması iddiasıyla kurulan Bolu ESOB'un yetkililerinin bu konuya ne kadar kayıtsız kalacakları ise merakla bekleniyor.



Bu haber 2068 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi