Ahmet BİLGİN  
 
  Fikir Kösesi
  Tüm Yazilar
  Tüm Siirler
 
  Ahmet BİLGİN
  Ahmet BİLGİN yakında yazıları ile burada
  Yazinin Devami »
 
  Kim doğru söylüyor?
  Geçtiğimiz günlerde bolu kamuoyuna bomba gibi düşen haber vardı? Bolu merkez mahalleleri ve Akpınar Mahallesi muhtarının basın toplantısını gördük duyduk okuduk: Bolu içme suyunda %50’nin üzerinde ars
  Yazinin Devami »
 
  Kriz teğet mi geçti
  Kriz teğet geçti. Ancak nereden nasıl teğet geçtiğinde pek belli değil. Teğet ne demek bir öğrenelim eski tabirle bir yerden geçerken bir birilerine sürtünmek ve ya yanından geçmektedir gibi.
  Yazinin Devami »
 
  GAZETELERİ OKUMAYACAĞIM TV SEYRETMİYECEĞİM
  GAZETELERİ OKUMAYACAĞIM TV SEYRETMİYECEĞİM Bir günün yorgunluğunu üzerimizden atmak için akşam eve geliyoruz evde çocuklar yemek, sohbet derken yatma zamanı gelir ya
  Yazinin Devami »
 
 
 
RAMAZAN AYI BÖYLE GEÇTİ
Fikir Kösesi Köse Yazilari
RAMAZAN AYI BÖYLE GEÇTİ
         Ramazan ayı 12 ayın Dini inançlarımıza göre Müslümanların Kutsal hayırlı ve Kuranı Kerimin ilk indiği ve içinde Kadir gece, sininde bulunduğu aydır.
         Ramazan her yıl 10 gün evvel başlar ve 30 yıl gibi bir zamanda da tekrar aynı mevsime ve aya rastlar. Onun için yılın her günü Ramazan ayına rastlar 60–70 yaş ve yukarıda olanlar her gün Ramazan orucu tutma şansına ve o duyguyu tadarlar.
        Ramazan ayında Ramazana has olan Ramazan orucu tutulur Oruç sabah ezanıyla başlayıp akşam ezanıyla biter sabah ezanıyla akşam ezanı arasında oruç tutan insanlar her türlü kötülükten uzak durmak la beraber hiçbir şey yiyip içmezler bu şekilde beden temizlenmiş olur.
         Ramazan ayına mahsus olan cemaatle birlikte kılınan yatsı namazından sonra 20 rekât Teravih namazı idrak olunur yılda bir defaya mahsus Ramazan ayı içinde tespih namazı kılınır.
        İslam inancına göre Ramazan ayı Hayır ayıdır. Ramazan ayı içinde Müslümanlar yıllık kazançlarından düşük gelirli, yaşlı, kimsesiz, sakat, dul ve yetimlere, ciddi din adamı yetiştiren kamu ve özel kuruluşlara fitre ve zekât yardımı yaparlar.
         Ramazan ayı başlamasıyla toplu iftar yemekleri yapılır, Bu konuyu biraz açalım İftar yemeği dinimiz gereği Ramazan ayı boyunca ekonomisi iyi olan ve lüks yaşayan zengin insanlarca, yıl boyu gıdasını ve beslenmesini tam yapamayan insanlardan oluşan fakir, yaşlı ve kimsesiz olanlara, gazi ve sakatlara verilen oruç açma iftar yemeğidir.
        Köylerde, İlçelerde ve İllerde durumu iyi olanlarca mahalle muhtarların tespit etmiş olduğu fakir insanlara gıda, Giyim, fitre ve zekât yardımı dinimiz gereği yardımlar yapılmalıdır.
         Günümüzde ise tam tersi uygulanarak bir birlerine gösteriş iftar yemek ikramı edilmektedir. Gösteriş iftar yemekleri kimlere karşı yapıldığı bilinmemektedir. Aslında yukarda saydığım kişilere iftar yemekleri verilmesi gerekmez, mi? 
          Dinimiz ne diyor yoksulları, dulları, yetimleri, yaşlıları, sakatları, gazileri, doyuracaksın giyindireceksin sevindireceksin der peki sevap kazanmak bu uygulamanın neresinde?( TARİKATLAR VE DİNİ KULLANARAK KURULAN DİNİ VAKIFLAR) insanların duygusunu sömürdükleri çıplak gözle açıkça izlenmektedir tarikatların (VE DİN ALTINDA KURULMUŞ OLAN VAKIFLARIN )kime hizmet verdiği de belli olmamakla beraber sömürü düzeni kurmuşlardır.
        Diyanet Devletçe milli bütçeden pay aldığı halde Müslümanlara namazı para karşılığı kıldırmaktalar Cuma namazından sonra devamlı para isteyerek dilencilik özendirilmiyor mu para dilenciliği yapmak çok kolay kazançtır anlam vermek mümkün değildir.
          Din adamaları kürsüden fetvalarla anlatıyorlar şu kişilere yardım yapacaksın ancak uygulama da tersini yapmaya devam ederler kim fakir kim zengin KAFAM karma karışık oluyor.
         Diyanet başkanlığının asıl görevi şu olmalıdır cami hopörlelerinden ve kürsüden hutbelerde vaaz verirlerken Kuranı kerimin Türkçe açıklamasını anlatmak ve insanlara Kuran ne diyor öğretmek asıl görevleri iken ben bu güne kadar Kurandaki sureler Kuran ayetler şöyle diyor diye bir şey duymuyorum sadece Arapça laflar( DOĞRU KURAN ARAP DİLİNDE İNMİŞTİR) biz TÜRK Müslümanlarında KURANIN içeriğini kendi dilimiz olan Türkçe’yle öğrenmek hakkımız değil, mi?.
       Kuranı Arapça okuyan imamlar kendileri de belki söylediklerini anlamını bilmiyorlardır bir ara televizyonlardan Kuran okurken alt yazı olarak Türkçe geçiyordu okuyorduk bu yıl ondan vaz geçildiği görülmektedir.
        Söylemlerle uygulama aynı olmayınca içime acaba ben, mi yanılıyorum diye şüphe düşüyor şüpheleniyorum(ANCAK KURANI KERİMİ TÜRKÇE YAZILMIŞINI OKUYORUM)Ramazan ayınız ve BAYRAM, ınız mübarek olsun saygılar.         Ahmet BİLGİN
 
 
Yazi ile ilgili tüm sorumluluk yazarlarımıza aittir!!!
Eklenme Tarihi: 22.9.2009
 
 
geri dön
Haberler
sayfa basi
Haberler
tüm yazilar
Haberler
yazdir
Haberler
tavsiye et
 
Ahmet BİLGİN C.H.P.tisinde Kongreler gelir geçer.
Ahmet BİLGİN RAMAZAN AYI BÖYLE GEÇTİ
Ahmet BİLGİN GAZETELERİ OKUMAYACAĞIM TV SEYRETMİYECEĞİM
Hakan ERBAŞ SURET
Hakan ERBAŞ GARDAŞ
Hakan ERBAŞ KUDRET DOĞUYOR
Ahmet BİLGİN Kriz teğet mi geçti
Ahmet BİLGİN Kim doğru söylüyor?
Ahmet BİLGİN Ahmet BİLGİN
Emine ÇAKIR Farkındayız ama uyuyoruz…
Emine ÇAKIR Ateş Sadece Düştüğü Yeri Yakıyor Anlaşılan…
Reyhan Funda ATAT KAÇIŞ YOK!!!
Reyhan Funda ATAT PERVANE OLMAK MIYDI YOKSA MUM OLMAK MIYDI AŞK?
Taşkın Önel Kitap Okumaları
Nihal KARALURT SADECE APTALLAR SEKİZ SAAT UYUR
Nihal KARALURT Kış Geldi
Yaziya Yorum Birakin
 
SON EKLENEN YAZILAR
 
tüm yazilar
 
   
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi