Ingilizce Dersler Ingilizce Dersler
RehberBolu'da Gezilecek Yerler
 
Mudurnu Tarihi evleri
*****

Mudurnu

mudurnu TARİHİ VE TURİSTİK YERLERTARİHİ VE TURİSTİK YERLER :
Yıldırım Bayezit Camii ve Hamamı, Kanuni Camii, tarihi evler, Şeyhül Ümran, Şeyh Tevfik Efendi, Şeyh Fahreddin Rumi, Abdurrahim Tırsi, Karaarslan Baba, Davud-i Halveti Türbeleri görülmesi ve ziyaret edilmesi gereken yerlerdir. Her yıl Temmuz ayının ilk pazar gününde binlerce kişinin katılımıyla Şeyh-ül Ümran günü kutlanmaktadır. Ahiliğin çok eski bir geçmişi olan Mudurnu’da her hafta Cuma günü Cuma Namazından önce esnaf duası yapılır. Esnaflar arasında “orta parası” adıyla para toplanarak, ihtiyacı olanlara yardım edilir. Mudurnu’da her yıl Ekim ayının 2'nci haftasında Ahilik Kültürü Haftası düzenlenmektedir. Karamurat, Sülük, Abant Gölü ve çevresindeki yaylalar görülmesi gereken doğal güzelliklerdir. Kaplıca turizmi bakımından Babas ve Sarot Kaplıcaları çok elverişlidir. Mudurnu İlçemiz tarihi Türk evleri bakımından oldukça zengindir ve kentsel sit alanı olarak koruma altındadır.

ULAŞIM
İlçe merkezi üç ayrı yönden gelen karayollarının birleştiği bir yerde kurulmuştur. Bolu'ya olan uzaklığı 50 km.dir. Ankara - Mudurnu arası 200 km, Akyazı 70 km, Adapazarı ise 100 km.dir.

Mudurnu Evleri

mudurnu tarihi evleriKentsel SİT alanı ilan edilen Mudurnu, eski Türk evleri bakımından önemli bir özelliğe sahiptir. Sivil mimari özellikleri açısından Göynük evlerine benzerlik gösteren ilçenin, tarihini ve kültürünü yansıtan bu evler korumaya alınmıştır. İlçede bulunan 165 adet konut ve 8 adet cami, çeşme, hamam olmak üzere toplam 173 adet mimari değeri yüksek yapı bulunmaktadır. Armutçular Konağı ise bu yapılar içinde öne çıkmaktadır.

 

Mudurnu Yıldırım Camii

mudurnu Mudurnu Yıldırım CamiiMudurnu ilçesinde bulunan cami, 1382 yılında Yıldırım Bayezit tarafından şehzadeliği zamanında yaptırılmıştır. Kareye yakın dikdörtgen planlı caminin ana mekanını 19,43 m. çapında bir kubbe örtmektedir. Üç bölümlü bir son cemaat yeri vardır. Osmanlı mimarisinin ilk büyük kubbeli yapılarından olup, sekiz istinatlı camilerin de ilk örneklerinden olduğu kabul edilmektedir.

Sakarya Rehberim Hata Raporlama: Içerikle Ilgili Bir Hata Varsa Lütfen Raporlayin!
 
geri dön
Haberler
sayfa basi
Haberler
tüm yazilar
Haberler
yazdir
Haberler
tavsiye et
izlenme: 12595 
Rehbere Yorum Birakin
REHBERDEKI KATEGORILER
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi