Ingilizce Dersler Ingilizce Dersler
RehberBelediyelerimiz
 
Mudurnu Belediyesi
*****

Metin Soygür

Belediye Başkanı

Metin Soygür

1968 yılında Mudurnu’da doğdum. Babası, Musalla Mahallesi'nden Semerci İbrahim Ustanın oğlu Mehmet Soygür'dür. Ailesi 1968 yılından itibaren Büyükcami Mahallesi Havlu Sokak'ta oturmaktadır. 

İlkokulu Mudurnu Dumlupınar İlköğretim Okulu'nda, orta ve lise tahsilini Bolu İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Yüksek öğrenimini açıktan okumaktadır. 1986 yılında lise tahsilini tamamlayıp, 1987 yılında bir yıl resmi görev yaptı. Askerden sonra Bolu’da özel bir şirkette 2 yıl idarecilik yaptı.1994 yılında Mudurnu’da Soygür Ticaret olarak kendi işyerini kurdu. 1996 yılında ekmek fırını devraldı. 2001 yılında Samat-Sarıyar-Örencik sapağındaki un fabrikasını kiralayıp Soygür Un Fabrikası olarak işletmeye başladı. 

Esnaf Sanatkarlar Odası'nda Mudurnu Kızılay Şubesi'nde, okul aile birlikleri ve koruma derneklerinde, siyasi ilçe başkanlıklarında başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği yaptı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

Bugünkü Mudurnu’nun bulunduğu yerde Modra isimli küçük bir yerleşim yeri bulunuyordu. Bu küçük kenti İmparator Iustinianus MS.6.yüzyılda geliştirerek piskoposluk merkezi yapmıştır. Bu kente de Nova, Iustiniana ismi verilmiştir. Nitekim 553 yılında yapılan Konsil tutanaklarında bu kentin piskoposunun ismi Nova Iustiniana piskoposu olarak geçmektedir.

Modra isminin Luwi dilinden gelen ana tanrıçanın kocası anlamında bir sözcük olduğu sanılmaktadır.

Tarihi çağlarda bu kentin ismi önemli bir tarihi olayda geçmemektedir. Günümüze de eski kent ile ilgili hiçbir kalıntı ulaşamamıştır.

Sakarya Rehberim Hata Raporlama: Içerikle Ilgili Bir Hata Varsa Lütfen Raporlayin!
 
geri dön
Haberler
sayfa basi
Haberler
tüm yazilar
Haberler
yazdir
Haberler
tavsiye et
izlenme: 1566 
Rehbere Yorum Birakin
REHBERDEKI KATEGORILER
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi