Ingilizce Dersler Ingilizce Dersler
RehberBolu Hakkında
 
Bolu Valisi ve Vali Yardımcıları
*****

BOLU VALİSİ

 

Halil İbrahim AKPINAR

Bolu Valisi Halil İbrahim AKPINAR

10 Şubat 1963 tarihinde Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra 1984 yılında kazandığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünden 1988 yılında mezun oldu. Daha sonra Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde İşletme Yönetimi ve Organizasyon dalında master yaptı. 1989 yılında Diyarbakır'da Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. 1990-1991 yıllarında 1 yıl süre ile Bakanlık tarafından İngiltere'ye gönderildi. 1992 yılından sonra sırasıyla Konya-Altınekin, Şanlıurfa-Hilvan, Adıyaman-Besni Kaymakamlıkları, Ağrı Vali Yardımcılığı, Antalya-Kaş ve Ankara-Kazan Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 30 Aralık 2005 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile Ağrı Valiliği'ne, 21 Nisan 2008 tarihli Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile de Bolu Valiliği'ne atandı. Evli ve 3 çocuk babası olan Halil İbrahim AKPINAR'ın; Merve, F. Elif adında iki kızı, Emre adında bir oğlu bulunmaktadır. Vali AKPINAR iyi derecede ingilizce bilmektedir.


Bolu Valisi Halil İbrahim AKPINAR

 

BOLU VALİ YARDIMCILARI

 

İsmail ATASOY

Bolu Vali Yardımcısı İsmail ATASOY

1946'da Çorum İli Sungurlu İlçesinde doğmuştur. İlköğrenimini Sungurlu'da, orta öğrenimini ise Ankara Kurtuluş Lisesinde tamamlamıştır. 1965 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde yüksek öğrenimine başlamış, 1969 yılında mezun olarak aynı yıl Çorum Maiyet Memuru olarak göreve başlamıştır. 1972 yılında Kaymakamlık Kursunu tamamlayarak yine aynı yıl Rize İli Çamlıhemşin İlçesi Kaymakamlığına kura ile atanmıştır. 1974 yılında Antalya İli Akseki İlçesi Askerlik Şubesinde Yedek Subay olarak vatani görevini ifa ederek, 1975 yılında Samsun İli Kavak İlçesi Kaymakamlığına atanmıştır. Sırasıyla Erzurum İli Narman İlçesi, Muş İli Malazgirt İlçesi, Çankırı İli Çerkeş İlçesi Kaymakamlıklarında bulunmuştur. 1981 yılında Van Vali Yardımcılığına atanmıştır. Kesintisiz olarak sırasıyla Mersin, Balıkesir, Kırıkkale, Konya Vali Yardımcılıklarında bulunmuştur. 30.11.2006 tarihinden beri de Bolu Vali Yardımcılığı görevini yürütmektedir. Evli iki çocuk babasıdır.


Hüseyin DOĞAN

Bolu Vali yardımcısı Hüseyin Doğan

1947 yılında Malatya’da doğdu. 1973 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olarak İçişleri Bakanlığı’nda göreve başladı. Malatya Maliyet Memurluğu, Palu, Çukurca ve Silifke Kaymakam Vekilliklerinden sonra sırasıyla, Afşin, Akdağmadeni, Sorgun, Çamlıhemşin, Karataş Kaymakamlıkları, Ağrı Vali Yardımcılığı, Bayburt, Sivelek, Anamur Kaymakamlıkları, Kırşehir Vali Yardımcılığı, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği ve halen Bolu Vali Yardımcılığı görevini yürütmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.


Zeki KARACA

Bolu Vali Yardımcısı Zeki KARACA

1954 Ankara - Kalecik doğumludur. 1975 yılında Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirmiştir. 1979 yılında Antalya Maiyet Memuru olarak mesleğe başlayan Zeki KARACA sırasıyla, Kayseri İli Felahiye Kaymakam Vekilliği, Yozgat İli Sarıkaya Kaymakam Vekilliği, Malatya İli Arguvan Kaymakamlığı, Giresun İli Dereli Kaymakamlığı, Bitlis İli Mutki Kaymakamlığı, Denizli İli Serinhisar Kaymakamlığı, Samsun İli Tekkeköy Kaymakamlığı, Niğde Vali Yardımcılığı, Gaziantep İli Nizip Kaymakamlığı, Konya İli Beyşehir Kaymakamlığı, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği görevlerinde bulunmuştur. 05 Ekim 2006 tarihli kararname ile Bolu Vali Yardımcılığı görevine atanmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.


Cemal YILDIZER

Bolu Vali Yardımcısı Cemal YILDIZER

1952 Sivas doğumlu olan ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve İdare Bölümü'nü 1979 yılında bitiren Cemal YILDIZER, İçişleri Bakanlığında Ankara Maiyet Memuru olarak 1981 yılında göreve başlamıştır. Çanakkale Eceabat, Bolu Mengen Kaymakam Vekilliklerinden sonra sırasıyla Ordu'nun Ulubey, Bayburt'un Aydıntepe Kaymakamlığı, Siirt Vali Yardımcılığı, Kırşehir-Kaman Kaymakamlığı, Kırşehir Vali Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 1992-1993 yılları içinde İçişleri Bakanlığınca yabancı dil eğitimi almak amacıyla 8 ay süreyle İngiltere'ye gönderilmiştir. Cemal YILDIZER, 1997-2005 yılları arasında İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği görevini, 1998-2005 yılları arasında Bakanlık Yayın Kurulu Üyeliği görevini yürütmüştür. Cemal YILDIZER'in Türk İdare Dergisinde "Mülki İdare Amirliğinde Kaymakam ve Kaymakam Yardımcılığı"(Haziran 2000, Sayı 427), "Yolsuzlukla Mücadele ve İyi Yönetim" (Mart 2002, Sayı 434), "Atatür İlkeleri Yönetici Kişiliği ve Karar Verme Yetisi" (Aralık 2005, Sayı 449), "Atatürk, Çanakkale Savaşları, Mehmetçik ve Şehitlerimiz" (Mart 2008, Sayı 458) konulu dört makalesi, Ayrıca; İdarecinin Sesi Dergisinde de "Kamu Yönetiminde Etik Kurallar ve İlkeler" (Ocak-Şubat 2008, Sayı 126) adlı makalesi yayımlanmıştır. 18.09.2004 tarihli Kararname ile Bolu Vali Yardımcılığına atanmış olup, 27 Ekim 2005 yılından beri bu görevdedir. Evli olup, bir çocuk babasıdır.


Burhan TERZİOĞLU

Bolu Vali Yardımcısı Burhan TERZİOĞLU

1955 Erzurum doğumludur. 1978 Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Maliye Bölümü mezunudur. 1982 yılında İçişleri Bakanlığı'na geçmiştir. Sırasıyla Çankırı İli Yapraklı Kaymakamlığı, Erzincan İli Kemaliye Kaymakamlığı, Adıyaman Vali Yardımcılığı, Muğla İli Yatağan Kaymakamlığı, Antalya İli Korkuteli Kaymakamlığı, Sakarya İli Sapanca Kaymakamlığı, Ankara Vali Yardımcılığı görevlerini yapmıştır. 2005 yılından itibaren de Bolu Vali Yardımcılığında bulunmaktadır. İngilizce bilmektedir. Evli olup, bir çocuk babasıdır.


Mümin ÖZTÜRK

Bolu Vali Yardımcısı Mümin ÖZTÜRK

1975 yılında İstanbul’da doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra 1992 yıllında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde lisans eğitimine başlamıştır. 1 yıl İngilizce hazırlık okumuştur. 1997’de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olmuş ve 1999 yılında Maliye Bakanlığında Milli Emlak Uzman Yardımcısı olarak göreve başlamıştır. 2000 yılında Kaymakam adaylığı sınavını kazanmıştır. Adaylık sürecinin ardından Amasya İli Göynücek İlçesi, Batman İli Gercüş İlçesi ve Adıyaman İli Sincik İlçelerinde Kaymakamlık, Şırnak İlinde Vali Yardımcısı olarak çalışmıştır. Halen Bolu Vali Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.


Sakarya Rehberim Hata Raporlama: Içerikle Ilgili Bir Hata Varsa Lütfen Raporlayin!
 
geri dön
Haberler
sayfa basi
Haberler
tüm yazilar
Haberler
yazdir
Haberler
tavsiye et
izlenme: 5647 
Rehbere Yorum Birakin
REHBERDEKI KATEGORILER
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi