Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  NÜFUS ARTIYOR, BELEDİYE KAZANIYOR www.boluweb.com | Paylas
15.2.2013 08:28:10
NÜFUS ARTIYOR, BELEDİYE KAZANIYOR

 

Nüfus artıyor, belediye kazanıyor. İller Bankası İl Belediyelerine kent nüfusuna göre ödenek ayırıyor. Bolu Belediye Başkanının “Benim için Bolu'da yaşayan bir kişinin bile çok önemi var” sözünün ardında tamamen duygusal(!) nedenler olduğu ortaya çıktı.

Bolu'da yaşayan ve Bolu nüfusuna kayıtlı olan vatandaşların her ay Bolu Belediyesi'ne her ay 15 ila 20 TL katkıda bulunduğunuzu biliyor musunuz? Bu gerçek geçtiğimiz gün yapılan Bolu Belediyesi Şubat ayı Meclis toplantısı ikinci oturumunda ortaya çıktı. Meclis toplantısının Şubat ayı birinci oturumunda Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın, Bolu nüfusunun kaç olduğu sorusu üzerine birçok rakamlar ortaya atılmış ve meclis üyelerinin birçoğunun Bolu'nun nüfus sayısını bilmediği ortaya çıkmıştı. Hatta Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Özbostancı, nüfus sayısını 131 bin olarak açıklamasının ardından, Başkan Yılmaz tepki ile karşılamıştı. Bu konu hakkında söz hakkı isteyen Özbostancı, bu haberi yapan Bolu Gündem Gazetesi Haber Müdürü Kasım Şahin'e de sitemde bulunarak, “Ben bu verileri Bolu Valisinden ve Nüfus müdürlüğünden almıştım. Bu benim ayıbım mı yoksa bana bu verileri verenlerin mi? Bolu'yu idare edenler son rakamları bilmiyorsa suç onlarındır. Ben onların verdiği cevap doğrultusunda Bolu nüfusunu 131 bin olarak söyledim. Yaptığımın da doğru olduğuna inanıyorum” dedi.
Bu açıklamanın ardından Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, “Bolu'nun nüfusunu bilmeyenler varsa yol kenarlarında bulunan ve Bolu sınırlarının başlangıcında bulanan tabelalara gitsinler baksınlar” diye cevap verdi.
BU SEFERDE PERSONEL SAYISI ORTALIĞI GERDİ
Bolu Belediyesi Şubat ayı Belediye Meclis toplantısının ikinci oturumunda bu seferde çalışan personel sayısının bilinmemesi ortalığı gerdi. Şubat ayı birinci oturumunda nüfus sayısı gündeme otururken bu seferde belediye de çalışan işçi ve memurların sayısının bilinmemesine tepki yine başkandan geldi. Daire müdürlerinin bulunduğu bölüme dönen başkan Yılmaz, işçi ve memur sayısının kaç olduğunu sorduğunda, havada çeşitli rakamlar uçuştu. Son alarak bir daire müdürünün bir kağıda yazdığı ve başkana gönderilen not sonrası ortaya çıktı. Net rakama göre Bolu Belediyesi'nde 124 memur, 212 işçinin çalıştığı gerçeği ortaya çıktı. Bunun üzerine Başkan Yılmaz, “Birinci oturumda Bolu nüfusunu alamadık doğru dürüst. Kimse de bilemedi sayımızın kaç olduğunu. Doğru rakamları doğru verebilecek bir belediye olsak keşke” diyerek kafalarda soru işareti bıraktı.
BELEDİYE'NİN GELİRİ ARTIYOR
Nüfus sayısının 133 binden 138 bin 300'e çıkmasıyla birlikte Bolu Belediyesi'nin İller Bankası'ndan her ay aldığı gelirde aratmış oldu. Konu ile ilgili görüşüne başvurduğumuz Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Özbostancı, “Bolu nüfusunun artmasına neden olan aslında Karaköy ve Okçular Köyünün Mahalle statüsüne kavuşmasıyla olmuştur. İki köy mahalle olunca ister istemez nüfus sayısı artmış oldu. Bolu nüfusuna kayıtlı olan her vatandaş Bolu Belediyesi kasasına en az 15 ila en fazla 20 TL arasında gelir sağlamış olmakta. Devlet tarafından alınan yüzde 6'lık vergiden sonra İller Bankası tarafından kişi başına Belediyelere kişi başına 15 ila 20 TL arasında para ödenmekte. Nüfusun artışı ile Belediye'nin kasasına daha çok para girmiş olacak” dedi. Son nüfus sayımına göre Bolu Belediyesi'nin kasasına her ay 2 milyon ile 2 milyon 700 TL arasında para girmiş olacak. Bolu'da yaşayan ve nüfusuna kayıtlı olan her vatandaş sayesinde Bolu Belediyesi para kazanmış olacak.

Bu haber 1495 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi